Thai Cooking Farm

Här kommer ett tips på aktivitet i Chiang Mai! Att gå på matlagningskurs är så gott som obligatoriskt om du är i Chiang Mai och det är fantastiskt kul. Vi bokade via Julie's Guesthouse och valde skolan "Thai Cooking Farm" som ligger utanför stan på en egen gård där de odlar grönsakerna man använder i matlagningen.

Dagen började med en tur till en lokal marknad där vår superduktiga instruktör berättade om olika ingredienser som tex hur man gör kokosmjölk. Därefter åkte vi ut till själva skolan som är var superfräsch och ren. Vi fick välja mellan olika currysorter och började med att göra currypastan. Sedan lagade vi ett par rätter till innan vi avslutade med vårrullar och sedan sticky rice i kokosmjölk med frukt. Under dagen hann vi såkalrt äta av våra skapelser.

En dag fylld av skratt, extremt mycket mat och nya kunskaper som jag rekommenderar varmt. Kokboken eller häftet då som man fick med sig har vi använt oss av i Sverige! Toppen! 

En dags kostar 800 baht per person och det är värt det! Se till att komma med denna skola, många andra har lokaler i stan och även om lärarna säkert är bra tycker jag det är mysigare att "komma ut" lite =)

Roliga hattar var obligatoriskt under dagen! Haha

 
Jag var kung på vårulle-rullning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0