Jag flyttar till Indien

I sedvanlig ordning behåller jag spontantiten och ställer in flytten till Paris. Istället flyttar jag till Indien och närmare bestämt de heliga platserna Varanaso och Dharamsala. Varför? Jo, i och med mitt specialintresse för Asien och att jag i Indien kan göra fältarbete inför min C- uppsats kommer Indien- flytten gagna fler än mig. Kvinnor och utveckling är temat och sannolikt tibetanska migranter.

Dessutom fortsätter jag plugga hindi i Varanasi där Stockholms Universitet ordnat en skola att läsa på i en månad av terminen som i övrigt består av distansstudier.

Bild på "skolan" i Varanasi:Jag åker i februari och kommer hem i sommar. Detta kommer att bli fantastiskt! Att hösten är insvept i dimma är ett känt fenomen men fartyget lutar bestämt åt Bangkok. Hoppas verkligen jag och Fredrik kommer dit =)

Till Indien reser jag däremot själv och att resa själv har jag alltid velat prova. Förhoppningsvis kommer jag även hinna besöka Nepal och Fokus Asiens projektpartners Himalayan Adventure Girls!

En av mina favoritbilder från Indien har jag tagit i just Varanasi:


Varanasi längs den heliga floden är fantastiskt vackert och spirituellt men uppe i själva staden är trafiken på sina håll värre än i New Delhi. Jag kan leta fram lite av mina filmklipp om någon är intresserad?

Finns en bild till här. Go check it out!

Frågor på mitt senaste tilltag?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Wiiiiie! Grymt kul att du kommer ner hit :D

2010-12-16 @ 10:35:58
URL: http://jennyonthemove.wordpress.com
Postat av: Linnea

Ska bli ortolikt kul att läsa om dina äventyr i Indien! Så ja hoppas du har tid med bloggandet där också :)

2010-12-16 @ 13:48:47
URL: http://linneadaisy.wordpress.com/
Postat av: Jennifer

Skolan ser riktigt fin ut! Ska också till Nepal igen, fast under sommaren..Det har du rätt i.. Den andra filmen kommer bli sjukt bra, tänk allt som kan hända under en natt i bkk.. hehe

2010-12-19 @ 15:28:11
URL: http://lolamay.blogg.se/
Postat av: Lisa

Nej men, det hade jag missat! Klickade in för att se hur du hade det i Paris ;) Men Indien later ju verkligen spännande! Lycka till där borta.

2011-01-07 @ 09:44:26
URL: http://parislisa.blogg.se/
Postat av: Julia

Kul sida! Det märks att du gillar att skriva!

2011-07-12 @ 22:01:41
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0