Gångtrafikanter är lågprioriterade i Asien

Vi har just läst klart vårens första delkurs Stadens Dragningskraft och vi har bland annat läst om vem den urbana miljön är anpassad för. Vi som varit i Asien kan ju konstatera att gångtrafikanter är långt ifrån prioriterade! I Vientaine är det dock bättre än på många håll beroende på det koloniala arvet. Något bra kom alltså med det egentligen förtryckande paketet.

Dock blir större bilar allt vanligare och, ja, situationen för de som går blir sämre... Att parkera på trottoaren är poppis.


Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Att försöka promenera på gatorna i Vietnam var något av det värsta jag försökt mig på! Många är oroliga för t.ex. rån, sjukdomar och andra saker när de reser utomlands. Men jag tror ju att en risk är störra än alla andra: trafiken!

2010-02-25 @ 07:13:04
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Marcus Å

Hur länge har du bott i Asien då? :)

2010-02-25 @ 08:40:52
URL: http://slipsens.blogg.se/
Postat av: Kessy

SV: oh vad kul att du pluggar och reser samtidigt :) önskar att man också kunde göra så. vilket land tycker du bäst om då?...:)

2010-02-25 @ 14:42:06
URL: http://misskessy.blogg.se/
Postat av: Ferferi

TACK för det fina inlägget om min blogg. Fint gjort av dig och jag blev superglad. Det är roligt när ens arbete uppskattas. Du är ju bloggare själv så du vet hur lång tid det tar att driva en blogg. Som heltidsjobb... Hoppas det var OK att jag skrev ett tackinlägg!Förresten, försökte kommentera på själva inlägget du skrev, istället för det här. Men det gick inte tyvärr.

2010-02-25 @ 23:55:50
URL: http://www.cheriferferi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0