Bilddagbok: Årsresumé 2009- Februari

Och så fortsatte år 2009. Vi reste norrut genom Indien och besökte bland annat Mandu, Bundi, Udaipur och New Dehli innan vi vände österut.


Den heliga floden Gagnes mötte oss i kaosiga Varanasi och det kändes otroligt att få uppleva platsen man läst och hört så mycket om.


Vi bevittnade likbränningscermonier och nedsänkandet av resterna i floden.


Vi såg mer heliga kor än i någon annan indisk stad.


Därefter flög vi till Nepal. Från Kathmandu tog vi bussen till södra Nepal och besökte Chitwan National Park där vi såg vilda noshörningar.

Äventyret forstsatte därefter genom Nepal med vandring i Himalaya, god mat i Pokhara och magsjuka blandat med nepalisiskt kaos i Kathmandu. I slutet av februari reste vi hem till Sverige igen. Vad som hände eller snarare inte hände i mars får ni veta imorgon.

Kommentarer
Postat av: Sandie

oj så kul=) hur bor du? i nått kollektivt elelr i egen lgh? =)

2010-01-17 @ 10:24:33
URL: http://originellt.blogg.se/
Postat av: Jacob

...Kommentaren var för lång, så det blev två! ;)



Jag har läst oerhört mycket om Islam. Det är religion generellt som har varit mitt stora intresse. Har läst om världens "stora" religioner (Kristendomen, Judendomen, Islam, Buddhism och dom där) och sedan om mindre religioner, häxkonster o.s.v. Och generellt handlar allt om att göra det bättre för sig själv, att bygga sin religion på kärlek, medmänsklighet och att arbeta tillsammans. Förutom inom Islam. Islam bygger mycket på att tillbe och att anpassa sig. Alla andra är syndare, och bryter man den tradition som Islam har så ska man straffas med döden. Syn på man/kvinna kan liknas med någon form av stenålderssyn, syne på en hierarki värre än när Nazisterna hade makten under WWII. Och sedan vill man inte bara styra inom den egna folkgruppen utan även över andra folkgrupper, och kanske inte ens bara inom det egna landet, utan även utanför landets gränser... Det går nästan att jämföra med hur USA arbetar (vilket som du kanske vet inte känns så medmänskligt och självstyrande?).



I Sverige har vi dessutom fått bort den "doktrinerade" syn som vi länge har haft. Man försöker att styra mer över kyrkan, att tillåta homosexuella att gifta sig o.s.v. Kyrkan har ingen talan. Man försöker att göra kyrkan mer jämnställd och öppen. Samtidigt arbetar man inte emot att Muslimer har en helt skev syn på kvinnor, regler i moskeér som är rent diskriminerande o.s.v o.s.v.



Inte fan skulle Stig 8 år får slippa idrotten i skolan, bara för att hans pappa tycker att det inte är Kristeligt att idrotta. Men Shukri 8 år får slippa idrotten utan att det inkräktar på hennes betyg, för hon är Muslim, och enligt Islam ska kvinnorna inte ha närkontakt med andra män innan dom har gift sig... thats insane!? ...



Att missnöjesrösta bör kunna få storpartierna att förstå att man inte kan släppa på allt, vara snäll emot allt och alla och bara acceptera allt. Det krävs vissa krav att kunna driva ett land. Det är just därför vi har nått så långt som vi faktiskt har gjort också.



Sedan förstår jag att du är en sådan person som vill ha källor på allt man säger om en viss folkgrupp och sådär. Och visst kan man inte bara anta t.ex att Invandrare är överrepresenterade inom en viss brottskategori... Däremot om man ser att över 80% av dom som begår brott i Sverige är invandrare och att en OERHÖRT STOR DEL (minns inte på rak arm, men har för mig om att det låg på... 30 - 40%) av Sveriges invandrare är arbetslösa och lever på socialbidrag - Där bör man väl rätt så enkelt kunna konstatera att en dålig levnadssituation och en dålig framtidssyn resulterar i att man desperat försöker att få det bättre, genom att t.ex begå brott. Det bör ju också kunna konstateras att det även är därför som brott inom "etniska Svenskar" har ökat. Situationen har blivit sämre, både arbetsmarknadsmässigt och ekonomiskt.



Ha det fint!



/Jacob.

2010-01-17 @ 12:29:53
URL: http://whore.blogg.se/
Postat av: Jacob

Hej hej.



Fast det är uppenbarligen så att partierna gör som man vill. Det har man sett under alla år som Socialdemokraterna har stått vid makten. Samma sak med Moderaterna. Man lovar vissa saker men prioriterar helt andra och ibland går man en bana som är helt tvärt emot det man lovat från början.



Ett exempel på detta är att Alliansen hela tiden har förespråkat billigare bensin, att ungdomar lättare ska komma in i arbetslivet. Bensinpriserna är högre än någonsin och arbetslösheten är den högsta på årtionden. De val som Alliansen har gjort kring dessa två saker är helt avgörande för hur det ser ut idag. Och det är helt tvärt om jämfört med vad dom har lovat. Dels tror jag att det beror på det här med att man ska vara så himla "snäll" återigen. Man vill göra folket glada, men samtidigt har man ett miljömässigt rykte att leva upp till, man har en högerpolitisk stämpel som verkar innebära att alla som inte kan jobba ska få det svårt o.s.v.



Hänvisar man till statistik om kriminalitet, antal totalt arbetslösa invandrare kontra antal arbetslösa "etniska Svenskar" o.s.v, så ser man tydligt att invandrare får det sämre och sämre och ju fler invandrare som kommer in; ju fler arbetslösa får vi. Det må låta som den gamla "bonnrasist-kommentaren"; men det finns idag inte ens jobb så att varje Svensk kan få ett arbete. Vi har fler arbetslösa idag än vad vi har haft på oerhört länge. Vad är det då som säger att vi bör ta in fler invandrare, precis som att vi behövde arbetskraftsinvandring? Med de bidragssystem, skattesystem o.s.v som vi har idag kommer det på sikt att innebära ekonomiska problem för Sverige - Förutsatt att det inte händer något radikalt och det bara regnar in nya jobbtillfällen.



Du har delvis rätt i det du säger om koalitioner. Men däremot så går det åt helvete när en ännu större del av folket vill ha in ett nytt parti. Då blir dom nuvarande regeringspartierna rädda och som sagt; nyligen har det ju även diskuterats om både Alliansen och Oppositionen ska samarbeta för att inte SD eller Piratpartiet ska släppas in. Vad fan är det för fasoner? Är det ens tillåtet... "I smell a dictatorship"...



Det må hända att du har rätt i att folk vill ha makt över sig själva. Men det finns alltid människor som vill se på sig själv som bättre, som vill bestämma över andra, ha en bättre levnadssituation, som bara vill ha mer än alla andra. Och att säga att "Nu ska vi göra så att alla lever exakt lika"... det funkar inte riktigt så, eftersom att alla världens ekonomier, bostadssituationer och ALLT blir inblandat. Någon måste driva processen, och vad säger att inte denne blir mer makthungrig. Vissa är mer drivna än andra och vissa kan helt enkelt inte "driva" saker framåt. Thats the fact of life...



Vill absolut poängtera att jag inte har några som helst problem med Muslimer. Jag har vänner som är Muslimer. Däremot tycker jag att hela tankesättet är fel när man kommer till ett nytt land och vill göra om hela köttindustrin, ändra lagar och regler bara för att dom ska anpassas efter deras religion. Säger inte heller att lagar och regler inte kan "förbättras", men här ser jag inte någon generellt förbättring utan att man gör undantag för en viss folkgrupp. Alla ska stå lika inför lagen.



Sedan baserar jag inte heller integrationsproblemen på Islam heller. Muslimer i sig är ett problem (p.g.a sin religion och dess tankesätt), men det stora problemet är nog snarare vi själva. Inte för att vi ska vara snällare. Men att lära invandrare om rättigheter respektive skyldigheter, hur det funkar i Sverige o.s.v... kanske vore på sin plats. Hårdare regler kring invandring och enklare utvisningsbeslut vid kriminalitet kanske vore på sin plats. Det krävs att människor ska vilja bli en del av Sverige. Idag får man lära sig totalt meningslösa saker i "Svenska för invandrare" samtidigt som det känns som att dom kan göra lite som dom vill, och som sagt - I fängelset har man det ofta bättre än ute i förorten på Socialbidrag. Det finns liksom ingen press. Hela tiden beskyller sig Sverige sig självt och att det bara är vårat fel att det inte går bra för invandrare. Man måste mötas på halva vägen var, tror jag.



SD har öppet gått ut med att dom vill fokusera på skola, äldrevård och liknande. Tror många blundar för att dom faktiskt har fler punkter än att "dra ner på invandringen". Jag tror att det på sikt behövs att vi kan kontrollera invandringen mer. Inte som någon "wannabe-rasist" utan av helt ekonomiska skäl. Men inte heller av ren panik... för Sverige är ett hyfsat rikt land som är väl utvecklat och jag säger inte att vi gjort det helt själva och att invandrare inte kan tillföra något. Däremot så tror jag att man måste se att ALLA kan inte komma hit och stanna här, någonstans finns ett stopp - Och det beror ju på den samhällsstruktur vi har idag. Vi har gratis sjukvård, men sjukvården kostar. Ju fler arbetslösa, ju högre kostnader för staten. Man måste få det att väga jämt. Och det har det gjort länge... som sagt; på 80-talet behövde vi ju till och med ha in fler invandrare, för det fanns jobb till alla men det fanns knappt folk till det. Idag går över 5% av befolkningen arbetslösa, och det FINNS INTE FLER JOBB. Vad är det som säger att det kommer att bli fler jobb om vi fortsätter med den massinvandring som pågår idag?



Jag antar att du redan vet att det inte finns några redovisade undersökningar där man jämför ekonomisk situation med kriminalitet!? Och det kommer troligtvis inte att dyka upp några heller. Alla undersökningar där invandrare på något sätt "beskylls" för något kritiseras hårt och jag blev ens förvånad att en statlig institution som BRÅ ens fick ge ut statistiken som säger att Afrikaner (i synnerhet Somalier) är överrepresenterade med över 350% i våldtäktsbrott. Däremot försöker jag att framföra att den ekonomiska situationen för många invandrare är dålig. Och så får det inte vara, för det bidrar till att människor begår brott. Det ser man tydligt även när det gäller "etniska Svenskar". Ekonomiska problem, droger och liknande är ofta bidragande faktorer till kriminalitet (våldsbrott i alla fall, sedan finns det skattebrott o.s.v, men det är en annan story). Människor som inte missbrukar droger/dricker alkohol, som har en god ekonomi, som har kommit in bra i samhället - Dom begår i regel mindre brott. Men du kanske hellre tror att invandrare bara begår brott för att det är en del av deras kultur? Det är väl ändå självklart att deras sits i vårat samhälle är en bidragande orsak? Har man det dåligt så kan man genomföra desperata handlingar för att få det bättre.



Jag menar precis vad jag säger om Islam. Inte att Muslimer ska utplånas från jordens yta. Men eftersom att alla starkt motarbetar Nationalsocialism så bör man generellt motarbeta Islam också, då värderingarna generellt ligger på samma nivå. Sedan finns det personer som förstår försöker att bli mer "västerländska" än andra... men generellt så förespråkar dom samma värderigar och det är värderingar som enligt mig inte bör vara en del av vårat Sverige; likaväl som jag inte tycker att personer från NSF tillför något vettigt till vårat samhälle. Att lägga lagar emot ideologier och religioner är förstås fel. Men nu har vi gått så långt på andra fronter för att uppnå någon form av utopi; så varför inte gå hela vägen och gå emot religioner som Islam, som enligt mig nästan kan liknas med den värsta av Nationalsocialism? Alla Nazister vill inte mörda andra människor, och det vill inte alla Muslimer heller. Men man förespråkar i grund och botten samma religion/ideologi - So whats the difference? Jag antar att du inte vill att man ska ställa sig mer positivt till Nationalsocialism, right?



...blev två kommentarer, skrev lite långt. :D

2010-01-17 @ 12:30:37
URL: http://whore.blogg.se/
Postat av: ellie

så lite så :)

2010-01-17 @ 13:39:54
URL: http://elinrundstrom.blogg.se/
Postat av: cecilie - bloggvärldens mest musikfyllda blogg

så fina bilder :D

2010-01-17 @ 14:04:02
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/
Postat av: ♥ Jenny ♥ - Min kamp mot min vikt.

Händer i dag när det är söndag?

2010-01-17 @ 14:11:04
URL: http://forsbergjenny.blogg.se/
Postat av: foxie

indien verkar härligt! :)

2010-01-17 @ 14:37:06
URL: http://foxiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0