Care for Dogs Foundation i Chiang Mai (Thailand)

I Chiang Mai finns ett par organistationer som arbetar för att hjälpa de utsatta gatuhundarna i staden. En av dessa är Care for Dogs Foundation som är en icke- vinstdriven organisation baserat på insatser av volontärer och donationer. Deras mål är att minska antalet gatuhundar genom att sterilisera främst tikar. Söder om Chiang Mai har Care for Dogs ett center där steriliserade hundar får eftervård och där hemlösa hundar kan få en fristad. De tar även hand om trafikskadade hundar. Dock är centret relativt litet och det bor redan över 150 hundar där som alla behöver ett nytt hem.

Care for Dogs behöver alltså människor som kan tänka sig att adoptera en hund eller flera. Det är möjligt att adoptera hundar och ta med dem till ditt hemland. Dock behöver man själv undersöka de aktuella reglerna! Gällande behovet for hunden att sitta i karantän är detta inte nödvändigt för alla länder. Till vissa kan man skicka ett blodprov som sedan får utvecklas under tre månader. Godkänns det kan hunden sändas efter med flyg och du "möter" sedan upp den på flygplatsen i ditt land.

Har du inte möjlighet att adoptera en hund är volontärer varmt välkomna till centret. Detta kan du delta i oavsett om du stannar länge i Chiang Mai eller inte. Det går fint att bara komma dit en gång och leka med hundarna eller ta med någon på en promenad.

Är du inte på plats i Chiang Mai kan du också göra donationer via Care for Dogs hemsida (http://www.carefordogs.org/) eller hjälpa till genom att sprida information där du bor. All info finns på hemsidan: http://www.carefordogs.org/ 

Care for Dogs arbetar även med olika projekt för att engagera lokala ungdomar i frågan och finns ofta representerade på bland annat Sunday Walking Street om du vill prata med dem. Om du får syn på en hund i Chiang Mai som behandlas dåligt i hemmet (exempelvis genom att vara instängd i en bur) kan du höra av dig till centret som kan omhänderta hunden.

Kontakta Care for Dogs:
[email protected]
http://www.carefordogs.org/

Tele: 08 475 25 255 på engelska eller 086 913 87 01 på thai.
Kontakta dem alltid innan du kommer på besök så att du vet att någon är hemma!

Här kommer ett par bilder jag tog vid mitt besök igår:













Kommentarer
Postat av: mamma

Finns det något mer "bedjande" än ett par hundögon?

Synd att "not dinner"-grisens ögon inte kom med....

Kram

2010-01-31 @ 11:36:55
Postat av: Adara - teckningar, foton, drömmar

Men ååh vad fina hundar!! Hade gärna tagit hand om en om jag kunde! :(



Sv: jasså du tror inte det? :P haha ja jag vet!! Fattar inte varför ens röst alltid låter så konstig på film? :P Man hör den ju helt annorlunda själv liksom. Men alla andra tycker ju att det är likt! ;)

2010-01-31 @ 16:52:53
URL: http://adara.blogg.se/
Postat av: Petra ♥

sv: tack så jätte mycket för boktipsen!! :) Ska kolla upp böckerna! :)

2010-01-31 @ 20:28:17
URL: http://petras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0