Dykning på Sail Rock

Idag har vi varit ute och dykt på Sail Rock, jag pappa och Christopher. Vi dök med dykfirman Sail Rock Divers som jag inte riktigt kan rekommendera tyvärr. Först hade de meddelat att upphämtningstiden var 07:15 men vid 07:30 hade de inte dykt upp så vi fick ringa. Då sa dem att tiden de sagt visst var 07:30. Hur som helst det är ju Thailand tänkte vi och hoppade in i bilen. Den brittiska (?) tjejen som körde var en fartdåre av rang vilket var rätt obehagligt. Hon missade att plocka upp en snubbe så vi fick vända. Alla på dykcentret var nere i stresskonen men lyckades slänga till oss lite utrustning i långt ifrån nytt skick. Chris fick ett möggligt cyklop som han iofs bytte i smyg.

Båten var dock en speed boat och inte en gammal fiskebåt vilket gjorde att vi kom fram till Sail Rock på 20 minuter. Dock innebar den färden också en vänding eftersom en instruktör tappade ned en simfena i vattnet. Som tur var hann den inte sjunka...

Vår divemaster kallades "Russia" och var helt okej även om engelskakunskaperna gjorde hans breefing lite oklar. Själva dyket var ballt! På ena sidan klippformationen var sikten i klass med mälaren medan det på den andra sidan var väldigt klart. Färglada koraller, mångder med anemoner och en gigantiskt stim med stora gulfenade barracudor gjorde oss sällskap. Enormt mycket andra fiskar såg vi också.

Ytintervallet sög rätt hårt i den lilla båten. Vågorna slåg in från oberäkneliga håll och jag och Chris mådde risigt. Det slutade med att vi väntade i vattnet istället. Hett tips det där- om du är sjösjuk på en båt hoppa i vattnet. Då följer man med havets rörelser bättre! Om man dessutom dyker (med tuber) slipper man sjösjuka helt. Andra dyket var inte fullt så vackert men kul ändå.



På eftermiddagen tog vi en tur till stranden Ao Chao Prao som vi tidigare bott vid. På väg hem efter ett besök på 7eleven regnade det rejält för första gången här på ön (jämfört med förra året när det regnade varje dag typ) och vi var dyblöta när vi kom tillbaka.



Jag längtar lite till den 5e januari då det är Shiva Moon fest i jungeln vid Baan Tai. Ett mer "äkta" rave än Full Moon blir skoj! Synd att vi missade Moon Set partyt på Pirates Bar igår eftersom vi skulle upp och dyka imorse. Eller tur kanske- annars hade jag bara mått för illa på båten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0