Marknad och tempelbesök

Förutom att plugga klart totalt i Samhällsgeografi A tog Ta Peaw med mig till Wat Chedi Luang där vi visade respekt för den avlidne munken. Nu sa de att han blev 91 år inte 113 men mystiken består...

Vi bad vid Buddha i den största tempelsalen och sedan vid vaxstatyn av munken för att önska honom lycka. Vi gav även en donation till templet och fick då en bricka med bland annat ett tygstycke som vi la framför några munkar som uttalade en bön över dem medan vi önskade lycka till oss själva och våra familjer. Nu vet ni det där hemma =)

Sedan bad vi även i några andra mindre tempel på området och Ta Peaw berättade om att när munkar kremeras skapas små stenar i deras aska på ett oförklarligt sätt. Dessa fanns dessutom på bild och i små glasbehållare att beskåda. Imorgon kommer munken att kremeras och den veckolånga cermonin avslutas. Dessutom kommer en av prinsessorna komma imorgon för att visa respekt. På kvällen tänds den enorma statyliknande skapelsen munker vilar i.

Kvällen spenderades på söndagsmarknaden ätandes våldsamma mängder jordgubbar och grillspett. Har köpt massor av jordgubbar att äta till frukost också. Ibland älskar jag verkligen december-sommar.




Detta är uppförstorade foton på "stenarna" som framkommer ur vissa munkars aska.

 
Här finns de riktiga stenarna samlade. Bilder finns även på den stora mängd äkta diamanter som Buddha lämnade efter sig.



Kommentarer
Postat av: linn

himla fin blogg! ;)

2010-01-17 @ 21:44:32
URL: http://wordsofmylife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0