Brinner du för kvinnors rättigheter?

Att situationen för kvinnor i Nepal är allt annat än lätt är sannolikt inte något nytt för er läsare. Däremot är det få som vet att det går att engagera sig i frågan på ett mycket enkelt sätt!

I Fokus Asiens projekt River of Rights jobbar vi för nepalesiska kvinnors rätt till makten över sitt eget liv. Inte en liten uppgift på något sätt men det är oerhört viktigt. I samarbete med Himalayan River Girls kommer vi utbilda unga kvinnor i mänskliga rättigheter, projektledning och engelska. Kunskap som de kommer sprida vidare i sina hembyar. Utöver det utbildas tjejerna av Inka Trollsås till forsrännarguider/ forspaddlingsguider. En konkret väg till ett arbete och en inkomst som dessutom leder till en jämlikare bransch!

Läs mer om projektet här!

Vi behöver fler personer till vår projektgrupp och du behöver inte ha några förkunskaper alls faktiskt. En vilja att lära sig något nytt är enda kravet! Självfallet kostar det ingenting heller. Börja med att bli medlem gratis i PeaceWorks Fokus Asien här. Sedan mailar du fokusasien(a)peaceworks.se eller kommenterar här på bloggen så hör jag av mig till dig!

Känner du att du inte har så mycket tid är det heller inte något problem, så enkla saker som att tipsa om oss på Facebook eller din blogg uppskattas enormt och bidrar i längden till att kvinnors ställning i Nepal kommer att stärkas!

Utöver PeaceWorks har vi stöttning från såväl forskare vid Stockholms Universitet som Föreningen för Utveckling och Internationellt samarbete på Södertörns Högskola. Vi har dessutom en projektkoordinator för River of Rights som snart reser till Sydkorea för att delta på en kurs om miljöfrågor och Europa/Asien- samarbeten.

Vill du vara en del av oss? Vill du följa med till Nepal eller engagera dig på hemmaplan?Foto: http://www.farawayadventures.com/nepaligirlkayakers.php

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0