RÖSTA (GRÖNT) I VALET!

Jag tycker det är absolut nödvändigt att rösta.

Det är det minsta du som samhällsmedborgare kan göra.

Vi har demokrati i Sverige och vi kan rösta för att även andra länder ska få det. Hur då? Jo, genom att se bortom frågan om skatter i Sverige och istället se till partiernas utrikespolitik! I Burmafrågan är det de Rödgröna som tagit ställning och någorlunda aktivt arbetar för en förändring. De blåa gör ingenting.

Vill du låta bli att rösta för att "protestera" mot våra partier? Gå då och lägg en blank röst! Eller rösta på det parti som bäst stämmer in även om inget parti helt passar.

Och ett par grymma anledningar att rösta på Miljöpartiet de gröna:

Angående FN:
"Vi menar att säkerhetsrådets sammansättning måste ändras för att bättre avspegla världens befolkning. Den vetorätt de permanenta medlemmarna har, det vill säga deras rätt att säga nej till beslut, måste tas bort."

Exempel på hur detta inverkar negativt såg vi 2007 när Kina och Ryssland lade veto mot en resulution som skulle förbättrat situationen för etniska majoriteter i Burma.

Angående kollektivtrafiken:
"En avgörande faktor för att kollektivtrafiken ska bli locka över bilister är att kollektivtrafiken måste vara tillräckligt snabb. Det handlar också om att ha tät trafik med många avgångar. För få en attraktiv kollektivtrafik krävs att resenären sätts i fokus."

Självfallet behöver kollektivtrafiken byggas ut och förbättras! Jag ser inga motargument alls.

Angående kommunal utrikespolitik: 
"Vi anser att det borde finnas ökade möjligheter att bedriva en aktiv utrikespolitik även på kommunal nivå och att en del av biståndsanslagen skulle kunna gå direkt till kommunerna. Ett aktivt solidaritetsarbete kan bedrivas även på det lokala planet - genom exempelvis vänortssamarbeten och biståndsprojekt."

Detta skulle kunna innebära att vi unga som vill driva fredsprojekt kommer få det lättare! Vi kan påverka och förändra vår omvärld underifrån och med politiskt stöd ovanifrån blir det betydligt lättare!

Angående invandring:
"Många människor flyr undan förtryck, förföljelse, fattigdom eller naturkatastrofer. Tidigare flydde personer från Sverige, undan svält och förtryck, nu flyr andra hit. Vi skall därför vara solidariska och ha en generös flyktingpolitik, så att de som flyr kan få asyl här hos oss."

Sverige ska absolut ha en generösare flyktingpolitik och öka möjligheterna för invandring! Lika rätt för icke EU- medborgare tycker jag! Sverige behöver invandringen: arbetskraften, kulturutbytet och i längden ökad förståelse som bidrar till fred.

RÖSTA GRÖNT REDAN IDAG!


Kommentarer
Postat av: Johan

Sverige behöver för i helvete inte mer invandring, bara för att du bor i ett någorlunda befriat område ser du inte alla problem..Vi behöver ta hand om den hord av invandrare som har missanpassats innan vi kan ta emot fler.

2010-09-17 @ 14:11:21
Postat av: Ferferi i Paris/Göteborg

Johan: Det har väl knappast varit fel på mängden invandrare som kommit utan snarare på hur dessa invandrare kanske inte alltid har fått den hjälp som de behöver när de väl är på plats. Varför utesluta fler människor i behov när vi faktiskt både har makten och resursen att ta emot de behövande, hjälpa dem OCH hjälpa de som kom för länge sedan?

2010-09-18 @ 20:31:13
URL: http://blogg.veckorevyn.com/ferferi/
Postat av: Wilda

Johan: Jag kan inte säga annat än att jag beklagar din inställning och att jag tycker det är väldigt synd att många områden inte är mångkulturella i någon större utsträckning. Tack och lov är "mitt" område påväg att förändras!Jag håller med Ferferi och ser att problemet inte ligger i mängden utan i hanteringen! Integrationsfrågor är viktiga att ta tag i och ja, jag tycker verkligen vi ska öppna upp Sverige mer. Både för flyktingar och för invandring.

2010-09-19 @ 20:27:24
URL: http://wilda.blogg.se/
Postat av: Uffe

Nje, du borde röstat rött. Folket borde vara en motvikt mot högeraristokraterna. Fredsprojekt i all ära, men det är nog inte de som säkrar freden utan frihet, handel och demokrati.

2010-09-23 @ 13:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0