Jag korrar för P3 Planet på söndag 14:03!

På söndag medverkar jag som korre för P3 Planet. Konst-iga resmål är temat och jag snackar gatukonst och graff i Bangkok. En tur in på Bangkok Art and Culture center hinner vi också med.

Du lyssnar väl?

Dessutom kan du redan nu kika på min miniguide till var du hittar konsten i Bangkok! Klicka in på P3 Planets hemsida pronto!


Skärmdump: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2948&artikel=3790765

Bojkotta Burmas ofria val!

En fråga som jag brinner särskilt för, vilket ni läsare vet, är demokrati och utveckling i Burma. Trots den mycket ansträngda situationen där är det få som vet om vad som händer. Få vet att det inte bara är Sverige som skall hålla val i år. Skillnaderna är dock enorma eftersom valet i Burma varken kommer bli fritt eller rättvist. Vi måste ta en tydlig ståndpunkt mot detta!

Valet kommer cementera juntans makt vilket i förlängningen leder till fortsatt förtryck av befolkningen!

Imorgon fyller Aung San Suu Kyi 65 år. Hon sitter fortfarande fängslad. Därför använder vi inom oppositionen denna helg till att lyfta budskapet: Frihet och demokrati i Burma nu! Bojkotta valet och frige de politiska fångarna!

Nu har du, ja just du, chansen att göra en liten insats! Klicka in på Facebook och hjälp oss att sprida information om vad som händer i Burma. En liten statusuppdatering - det är väl det minsta du kan göra?

Vill du engagera dig ytterligare? Perfekt! Skriv en kommentar eller maila wilda.blogg@hotmail.com så berättar jag exakt vad just DU kan göra!


Foto: Wilda Nilsson - Munkar en bit utanför Mandalay i Burma

Vill du veta mer? Läs denna artikel i Irrawaddy!

Fototävling med P3 Planet!

P3 Planet kör just nu en fototävling som heter "On the Road". Jag skickade precis in mitt bidrag som jag tog ut genom rutan från en bil mellan Mandu och Indore i Indien! Tycker den stämmer in riktigt bra på temat, hoppas den kommer med.

Förresten. Vill du höra mig på P3? Tuna in P3 Planet på söndag 14:03 så dyker jag upp med en korre från Bangkok där jag snackar om gatukonst!Foto: Wilda Nilsson

FM Belfast, Driv och 11,5

Har varit på grymmaste kursen sen i torsdags. Ute i Norrtälje och inget internet. Skönt. Totalfokus på PeaceSearchers och utbildningen Driv. Projektledning, "starta förening" och galet mycket inspiration blev skörden.

Idag har jag sprungit 11,5 km.

Njuter tokmycket av livet fortfarande dessutom. Hänger med grymmaste polarna och har i största allmänhet så himla kul. Som idag. När jag upptäckte FM Belfast och målade en mustasch på mitt finger.


Stockholm återigen

Äntligen hemma i stan igen! Och det bästa av allt är att jag skickade in min B uppsats igår! Hoppas jag får det betyg jag vill ha utan att behöva komplettera alltför mycket. Vore så nice att vara färdigpluggad för terminen måste jag säga.

Har grejt planer idag hur som helst. Först jobba lite mer, sen gymmet (såklart) och därefter fixa middag till syrran med bihang plus polare. Om vädret håller i sig avslutar vi kvällen med ett par glas på nån uteservering på Medis. Stockholmssommar är för fasiken oslagbart! 


Gotland, sista dagen!

Vi har haft det underbart på Gotland med strålande väder, god mat, fin lägenhet vid Stora Torget och utgång på MunKkällaren. Stipendieuttdelningen var såklart också trevlig och jag är superglad för att jag tilldelades stipendiet! Paris here I come! Vill du läsa lite om det hela klickar du här.

Nu blir det en sista sväng på stan med vänner till familjen, middag ute nära Snäck och sen färjan hem!  
Gotland över helgen!

Nu kilar jag till bussen och beger mig således mot Nynäshamn och Gotlandsfärjan. Kommer bli riktigt soft att besöka Visby. Vi kommer bo i en lägenhet precis vid Stortorget mitt i gamla stan. Underbart!

Imorn är själv stipendieutdelningen men det är på eftermiddagen. Med andra ord har vi nästan hela lördagen + hela söndagen att strosa runt på kullerstensgator, fota och ta det lugnt. Kan jag behöva! Å andra sidan ska jag kirra det sista med uppsatsen också. Får göra det på färjan tror jag! Multitasking liksom.

Jag vet inte om jag kommer ha internet i lägenheten däremot. Det visar sig! Hoppas alla får en grym helg så hörs vi på måndag om inte annat =)

Passande nog bjussar jag på en båtbild! Jag och Greenpeace fartyget Sirius i Amsterdam, Holland.Mot Gotland! Woho!

Distansrekord och löparmotivation!

Nu har jag lekt söderböna ett par dagar och hängt i stan. Underbara vänner, massa jobb och plugg på det till trots så har jag lyckats träna riktigt bra.

Igår slog jag mitt egna personliga rekord med råge: jag sprang över 12 kilometer!

Jag joggade till gymmet (SATS Södra Station), bara 500 meter, och tränade överkropp. Sedan var det så himla fint väder att jag kände för en liten runda. Satte av ned mot Tantolunden och kände mig rätt pepp. Sprang långsamt för en gångs skull (okej då, jag är inte så snabb annars heller men men) och tog sikte mot Eriksdalsbadet. Sedan rullade det bara på. Rätt var det var låg både Skanstull och Thaibåten bakom mig, bajsverket (ähum, reningsverket) passerades och plötsligt var jag halvvägs upp för backen till Fåfängan. Lite halv terränglöpning ned för berget senare och jag följde Stadsgårdskajen. Förbi Slussen och längs med Södermälarstrand. Blåsor och ont i knäna... Fast jag fortsatte och ta mig tusan- där var ju Hornstull och Tanto igen. Ett helt varv runt Södermalm blev det plus sträckan från gymmet! Men hur töntigt är det inte när motivationen som spinner i huvudet på mig är "spring hela vägen runt Södermalm nu- då kan jag statusuppdatera det på Facebook". Höhö.

Då måste man ju få skryta lite, eller hur? Jag som springer 30 minuter i vanliga fall. Nu känns det som om det inte finns några gränser längre. Jag ska fan springa två mil innan hösten kommer! Men idag vilar jag... blåsorna måste bort först...

Jag tar färjan till Gotland imorn vid 11. Familjen, men inte syrran, hänger med som fanclub. Kan jag behöva med tanke på att nån form av press ska närvara och jag ska intervjuas. Hm. Hur som helst är det grymt kul eftersom jag nu helt klart kommer flytta till Paris nästa vår!

Nått annat som var ashäftigt var att jag på kursen i Holland fick besöka Greenpeace kontor och sedan deras skepp Sirius! Så inspirerande! Någon gång ska jag arbeta för dem eller vara volontär på något av deras fartyg under en aktion!Tack för alla kommentarer, ska verkligen försöka svara er allihop men jag är rätt stressad nu så ni får verkligen ursäkta att det kommer dröja tills på måndag! Då kommer bra svar på frågor om Thailand o så! Men du Nilla, boka din biljett! Jag kan skriva en ordentlig motivation sen =)

Måste bara säga att jag är så sjukt lycklig just nu och jag önskar verkligen att alla ni där ute också är det! Jag känner mig lika bubblig som låten Fireflies av Owl City- så ta och lyssna på den!

Det går bra nu (igen)!

Vettefan vad som händer riktigt med saker bara flyter på. Det går bra nu kompis, det går bra nu! Fick svar från P3 Planet igår och de ville köpa mitt inslag om Bangkok. Dessutom kommer snart Utemagasinet ut med mitt personporträtt av den grymma cyklisten Lars Bengtsson. Jag har över tio grymma äventyrare att intervjua under sommaren och jag ska forspaddla med två av dem. Blir bra detta!

Plugget går fint, eller helt okej, och jag åker ju till Gotland i helgen och tar emot mitt stipendium. Om jag bara gör en bra B uppsats så kommer jag ha fått högsta betyg i allt det senaste året.

Var ute och sprang igår med. Till och med konditionen verkar vilja samarbeta med mig! Och så är jag verkligen glad att vara hemma med alla polare igen. Dessutom håvade jag in massa nya vänner på kursen i Holland. Har aldrig vart med om att en ihopsatt grupp klickar så bra.

Snart börjar mitt coola sommarjobb och innan dess ska jag på en utbildningshelg/ kick- off. Sen blir det Peace and Love. Kötta på bara.

Vi tar en köttbild bara för det. Så här fixar man lufttorkad Parmaskinka i Bangkok:Hur går det för er? Har ni spännande saker på gång som börjar lossna? Berätta!

Bright lights, big city!

Peppar loss totalt med hjälp av X- Wife. Har du missat detta eminenta band? Shame on you! Misströsta dock inte utan klicka här för att hitta dem på Spotify tillsammans med annan bra skit jag lyssnar på! Låten Bright lights, big city är bäst!

Annars då? Jag skriver för fullt på min B uppsats och tycker + 50 000 tecken är en ganska imponerande summa. Mindre imponerande är summan sketna Destination Gotland tar för en färjebiljett. 190 kr för en enkel resa. Inte okej.

Håller på att finputsa min artikel till FredAktion, ni vet den om Burma. Ska spela in lite till P3 också är det tänkt. Måste effektivisera mig själv lite. Mer kaffe kanske? Sen vill jag gärna visa lite mer pics från Holland. Jag fick trots allt lite bloggpepp tillbaka!


bloglovin