Öppet brev till Fredrik Reinfeldt

Jag tycker att Sverige måste ta en aktivare roll för Burmas sak. Vi kan inte låta förtrycket fortsätta. Vi måste agera. Som en del i detta föreslår jag att så många som möjligt skriver ett brev eller mail till Sveriges statsminister. Har du också varit i Burma och fått höra historier direkt från lokalbefolkningen- sprid även dessa vidare! 

Tillsammans kan vi påverka makthavarna att agera! Gör som jag och börja med att skriva ett brev.

För att maila till Fredrik Reinfeldt klicka på denna länk och klistra in ditt brev!


Öppet brev till Fredrik Reinfeldt


God dag,


Fredrik, jag skriver till dig med en vädjan om ett ökat engagemang för Burmas sak. Aung San Suu Kyi och ett stort antal andra politiska fångar sitter just nu fängslade i Burma på osakliga grunder. Vi i Sverige måste agera, särskilt som ordförandeland i EU. Sverige måste ta ställning och aktivt driva denna fråga. I år kommer det hållas val i Burma vilket gör att Sveriges insats måste ske nu. Burmas befolkning behöver Aung San Suu Kyi.


Jag vill även passa på att dela med mig av några berättelser som delgivits mig av burmeser jag hade glädjen att möta strax innan jul då jag reste till Burma. En man, vars namn eller vistelseort jag av säkerhetsskäl inte vill skriva i ett öppet brev, berättade om när hans son skulle födas. En lycklig händelse enligt svenska mått mätt. Mannens fru hade precis anlänt till sjukhuset för att föda när läkarna ber om en muta för att hjälpa henne. Mannen tvingas sälja sitt guldhalsband för att ha råd att muta läkaren.


En annan person berättade att han deltagit vid demonstrationerna 1988. Han såg då två personer, den ena en gravid kvinna, skjutas till döds på öppen gata. I Thailand träffade jag en burmesisk man som arbetade i en liten affär i Bangkok. Han berättade om cyklonen Nargis och hur befolkningen lidit i onödan på grund av juntas agerande. Material, som till exempel filtar, skulle levereras till de överlevande men istället beslagtogs dessa och såldes på svarta marknaden. Mannen jag mötte tog då tillsammans med några vänner ett eget initiativ för att hjälpa de överlevande. Med risk för sitt eget liv körde han själv utrustning till drabbade områden. Pengarna till detta var hans egna.


Detta är bara några av de öden människorna i Burma lever genom. Sverige måste agera och det omedelbart!


Fredrik, tack för att du tagit dig tid att läsa detta brev. Återigen, vi måste agera.


Med vänlig hälsning,

Wilda Nilsson


Vi överger inte Burma- eller hur Fredrik?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0