Så slipper du kostymförsäljare, spågubbar och solbränna i Bangkok

You want suit!?!? Good price just for you!! You are very lucky girl! Fortunetelling!???

Du vet precis vad som kommer hagla efter dig när du promenerar längs med Sukhumvit. Eller egentligen vart som helst i Bangkok. Din ljusa (alternativt rödlätta) nuna fungerar som en smältande sockerbit för att locka försäljargetingarna närmre. Din irrande blick och konstant krökta nacke (för att spana på höghus) är det tecknen försäljare letar efter hos potentiella kunder. Ibland känns det som om du är en zebra i färd med att korsa en alligatorfylld flod.

But fear no more! Här kommer ett 11 failsäkra tips som gör din Bangkok upplevelse behagligare! (Detta praktiseras redan av alla utlandsfödda Bangkokbor så ni kan sluta läsa, hehe)

1. Skippa linnet. Köp dig en luftig skjorta istället: det är både snyggare, svalare och kommer långt i att förhandla bort turiststämpeln. Gäller killar som tjejer. Långbyxor är plus i kanten!

2. Använd paraply. Medtages i alla väder men särskilt när solen skiner som mest. Det är ett ultimat solskydd och är superpoppis bland thailändare av förklarliga skäl.

3. Riktiga pjucks. Flip flops i all ära men ett par riktiga skor (högklackade om du pallar) ökar din "seriositetsnivå" avservärt!

4. Inga ryggsäckar eller midjeväskor. Har du mycket att bära? Satsa på en stor handväska, en portfölj eller typ 700 påsar. Det är thaistyle!

5. Ingen kartläsning i korsningar/ hörn. Reka innan du går ut och om du är totalt lost gå in i AC:n på 7eleven eller i en shoppinggalleria. Se till att inte stå ivägen för någon med din megakarta!

6. Svettas inte. Lätt att säga eller hur? Men svettiga falanger får mer försäljare efter sig visar mina empiriska studier. Kanske en omgång Absolut Torr innan du åker?

7. Baksätet gäller. Vill du åka taxi sitter du givetvis i baksätet även om du är ensam.

8. Lär dig siffror på thai. Av förklarliga skäl blir allt så mycket enklare och ärligt talat är det inte så svårt om du bara övar lite!

9. Glo inte runt. Som sagt, den irrande blicken avslöjar dig. På med solbrillor och stäng munnen!

10. Spela "världsvan". Nu menar jag i taxin. Har du följt alla ovanstående råd kan du glida in i taxin utan att först fråga om pris/plats genom passagerardörren. In med dig och meddela vart du vill- taxameter är en självklarhet du inte ska behöva påpeka! Uppenbarligen tar du aldrig en taxi som står stilla med chauffören vevandes utanför, du vinkar snyggt in en som passerar!

11. Sist men inte minns- always smile! Bara nybörjare visar ilska eller frustration utåt. Du vill inte tappa ansiktet eller få den du diskuterar att göra det. Upp med smilbanden och det pronto!




Foton: Jag som vanligt

Kommentarer
Postat av: Dennis Thern

nice

2010-04-12 @ 18:37:19
Postat av: Susanna

Frottélapp och våtservetter är också najs!!

Ha en trevlig Songkran - Vi är på Café Europe Sukhimvit soi 20 (100 meter ner) ikväll vid 19 - kanske har ni vägarna förbi?

Sawadee Pee Mai/Susanna

2010-04-13 @ 06:13:24
URL: http://bangkok-life-blogspot.com
Postat av: Magdalena

Underbart inlägg...med mycket användbara tips=)

2010-04-13 @ 09:00:39
URL: http://blixten87.blogspot.com
Postat av: Camee

Alltid bra att få veta sånna här tips!



Kika gärna förbi min blogg och skriv vad du tkr och tänker om bandet Destine!

2010-04-14 @ 11:54:15
URL: http://destinesweden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0