Stockholmskärlek!

Vet ni, jag är helt kär. I Stockholm. Det är så underbart att trilla runt på söder i solen. Stroa långsamt och ömsom sjunga med Ipoden och dansa. Japp. Det är precis vad jag gör faktiskt. Folk kikar lite märkligt på mig men när man ler mot dem skiner de upp.

Som Kim säger: Most happy days win!

Mitt i ett övergångställe på Götgatan stod en hop kids med skyltar. På dem stod "tuta för kärlek!". Nästan alla förbipasserande bilar tutade och ungdomarna jublade. Glädje och kärlek! Det är viktiga budskap det, ni!

Som avslutning på en härlig dag (okej, plugget var inte härligt) så är det picknick dags! Vin, mat och schysst sällskap. Tror fan inte det blir bättre! Eller jo, Ferferfi och Nilla, tack för peppen. Precis vad jag behövde!

Holland was great!

Jag har haft en så sjukt grym tid i Holland. Vi har varit i både Amsterdam och Bant under kursen och jag har träffat så många underbara och inspirerande människor. Nog har det varit lite ironiskt att jag inte uppdaterat bloggen när kursen handlade om sociala medier... men, jag har verkligen haft fullt upp och prioriterat bort bloggen.

Nu är det stora frågan- fortsätta blogga eller inte? Jag bor ju inte utomlands längre så att blogga om Bangkok går såklart bort. Jag ser fram emot en kick- ass sommar i Sverige med mina älskade vänner och familjen. Sedan blir det kanske en tripp till Bulgarien och Turkiet för att hälsa på nya vänner och förhoppningsvis får jag besök från både England och Lettland. I vår flyttar jag ju ned till Paris dessutom tack vare stipendiet på 30 000 kr som jag tilldelats!

De flesta jag känner jag ju inte svenska heller så om jag ska blogga vidare får det bli på engelska... jag har en rätt cool idé faktiskt.

Nu vore det ju toppen med lite feedback från en läsare (om ni fortfarande kollar in här?). Vill ni höra nått om Holland innan jag slutar blogga här?

På bilden: Nicoleta (Rumänien), Kirill (Ryssland), Tsveta (Bulgarien), Gökhan (Turkiet), Jag (Sverige, hehe) och Memo (Turkiet) = delar av skönaste gänget ever!


http://socialimpact.posterous.com/

Kolla in min bloggpost på http://socialimpact.posterous.com/ omedelbart!

Cribs and trips

Vi åkte som sagt den 20e från Stockholm. Smidigt med tåg till Köpenhamn och sen byte till City Night Line mot Amsterdam. Schysst tåg men väldigt korta bäddar, inte ens 1, 80. Eftersom jag är en sådan svensk viking fick jag ligga dubbelvikt. Damn. Kom fram till the drug and sex capital of Europe (ja, Eurotrip- citat, givetvis!) och slängde in väskan i ett cloakroom (haha, Chris?). Mycket promenerande senare hade vi sett stora delar av pyttelilla Amsterdam.

Avslutade med att sväva på diverse ångor som sällskapen bredvid oss i Vondelpark släppte från sig. In till flygplatsen således och mötte upp gruppen. Nu är vi en riktig mix med coola katter från Bulgarien, Moldavien, Lettland och Österrike och snubbar från Ryssland, Malta, Portugal, Holland, Azerbadjan och Turkiet. Och fler länder. Grymt som fan!

Vi har åkt upp till lilla Bant. Vi är mitt i ingenstans på en soft kursgård typ. Senare kommer vi åka tillbaka till Amsterdam igen.

Kursen då? Jo, vi kommer lära oss mer om sociala medier och hur dessa kan användas för att projekt ska få genomslag. Peppen är på topp!

Här kommer en bild på vårt crib:
Och stipendiumet? Jag är superglad eftersom det innebär att jag kommer flytta till Paris och läsa franska! 30 000 kr får jag =) Hett tips för plugg utomlands är att söka stipendium- jag skriver en guide till hur man ansöker om stipendium sen!

Vi hörs sen, nu ska jag lära mig otrevligheter på italienska. Checka min facebook senare ;)

Social Impact, our course blog!

I've got great news for ya! If you haven't got the hang of swedish yet (poor fuckers) then check out the course blog which will be updated in english about what we're up to.

So, people, put this one amongst your favourites: http://socialimpact.posterous.com

=)Fikapaus i Bant

Är i Holland nu, resan gick fint. Vi har kollat runt i Amsterdam och sedan plockats upp och åkt till en kursgård i Bant.

Har fikapaus nu... igår funka inte wifi så vi ägnade oss åt dåliga skämt, öl, pizza och svordomar på alla möjliga språk!

Uppdaterar med bilder senare!

Mot Amsterdam!

Nu åker jag till Amsterdam! Givetvis får ni hänga med! Men idag kommer jag sitta på tåget, imorn med. Imornkväll blir det däremot updates från Amsterdam och Bant!

WOHO!

Och vet ni vad... jag har fått stipendium!

Turist i Sverige/ Swedish visa

Let's do this in english:
I've always wondered how the swedish visa system works. Personally I don't need it obviously but having travelled through Asia and haggling my way forward at different immigration offices I began to wonder how we do it in Sweden. I've found out that 3 months visa is the shit for tourists. EU/EEA don't need to apply unless they want to work fo a longer time.

You gonna visit? Get the proper info in english here!

Welcome to Sweden! =)

Swedish:
Något som jag undrat över är hur det funkar med visum i Sverige. Inte för att jag behöver det uppenbarligen men efter allt tjafs om visum, arbetstillstånd och så vidare i Asien börjar man ju undra hur det funkar på hemmaplan. Nu har jag äntligen kollat upp det. 3 månaders visum verkar vara grejen. EU/ EEA behöver inte det såklart men efter 3 månader behövs det.

Har du polare från utlandet som kommer på besök? Säg åt dem att
klicka in här för info på engelska!


Photo: Wilda Nilsson

Problem fi fan

Nu borde det stå något intellektuellt här.

Det gör det inte.

Kolla på den här skiten istället:


Alla barnen hade en blogg...

...utom Siv, för hon hade ett liv.

Men. Aja. Tur att jag är en så himla bra och populär att jag måste uppdatera mitt i natten då?

I tankarna just nu är den bästa svenska förolämpningen: Skit i en hink din jävla bänkrunkare. Annars funkar din schletna fastlandsrauk i alla lägen.

Det var sinnesjukt kul när jag, ca 03:14 en natt i Chiang Mai, försökte överföra denna vitala information till Evan (britt). Go shit in a bucket, fuckin benchwanker och you hackneyd sea- stack. Klingade såklart finast på Evans 'lätt' brutna/ icke existerande svenska.

Lite mer Stockholmskärlek också: Fan vad alla som går på stan är snygga! Särskilt på Söder utanför kontoret där jag hängde idag! Lämna hoodsen och bli söderböna på heltid? (gör gangsta tecken i form av ett W, för Wilda och Vällingby och tycker jag är rätt hardcore på riktigt)


Foto: jag som alltid

Ana Gina goes Khadidje med asylproblem och fet (äkta) parabol

Det här är sjukt kul! Och inkluderar arabtofflor, parabol, vattenpipor och slöjor.

Om det är något jag tror på för att lösa problem i samhället så är det humor och Ana Ginas är störtskön. Ni kan knappast missat henne?

Visst måste man kunna skämta om det mesta? Det bästa med Ana Gina är att hon driver friskt med sin utländska bakgrund och stereotypa roller som folk tror är givna för invandrare. Samtidigt pratar hon på riktigt om islam och botar lite av den här urfåniga muslimrädslan som tex Sverigedemokraterna sprider.

Jag tror det är nyttigt, särskilt bland alla yngre i bloggvärlden, att få lite mer perspektiv på verkligheten än vad man får av innerstads-bloggbrudars salladsluncher.


Lilla Stockholm

Allt känns så litet här omkring tycker jag. Jag kan knappt gå en meter utan att jag springer på folk jag känner. Men jag gillar't! Tog en öl med en gymnasiepolare igår och vem hängde med honom om inte en från högstadiet, hehe! Värsta återträffen, trots att jag inte fattat innan att de känner varann. Kul hur som helst =)

Hej och hå. Jag får hålla mig i Sverige lite mer så jag hänger med på vad som händer!
... jag ska bara åka till Amsterdam/ Bant först!Idag är det möte på nya jobbet, plugga, gymma och hänga med Nicole! Pepp!

Mat- (Kris)Tina live i min trädgård

Hehe. Jag är så rolig med mina torra ordvitsar, na? Men det såg ut som ett matlagningsprogram när mamma (dvs Kristina) styrde upp ett utomhuskök i lördags innan jag drog ut på festligheter i Sumpan. Vädret är ju kungligt nu och det bör såklart utnyttjas till max. Som när vi chillade i Marabou parken i helgen, picknickade på lördagen och åt på altanen igår.

Nu står en Mälarpromenix på schemat. Kolla in min trädgård under tiden om du har oturen att bo någonstans där änglarna pissar just nu ;)


Foton: Wilda Nilsson

Hårresande för Ferferis skull

Ferferi önskade sig en bild på mitt fluff, so here goes. I relativt ofixat skick förvisso. Jag missbrukar annars både hårspray och tuperingskam.

Hm. Jag borde kanske färga håret? Igen? Eller typ slinga? Jag är så dålig på sånt där... Kan ni inte hjälpa mig lite här? Up- date: Det här är så gott som min naturliga färg alltså, lite rödare än vad det är egentligen och det är ite ljusare än på bilden.Dags att återgå till uppsatsen. Jag kan i princip konstatera efter 15 sidors analys att Shwe Gas Project kommer påverka Burma negativt sett till brott mot mänskliga rättigheter, politisk marginalisering, ojämn resursfördelning och minskad påtryckningsmöjlighet från omvärlden gällande demokratiprocessen när Burmas junta isolerar sig från dessa genom intäkter och politiskt beskydd från bl. a Kina.

Och jag tycker synd om Camilla nere i Göteborg som lider av störande oljud på biblioteket. Bordsgrannen smaskar tydligen i sig äpple efter äpple på en mycket högljutt och slaskigt sätt. Sluta upp med det säger jag!

Pluggfokus var det ja...

Läget i Bangkok

För inte många veckor sedan bodde jag mitt bland demonstrationerna i Bangkok och det är skönt att sluppit från det. Särskilt som att situaitonen eskalerat under veckan/helgen som gått. Nu när jag inte kan ge förstahands rapporter hittar ni dagliga uppdateringar på Bangkok Post. Bara så att ni vet!


Foto: Wilda Nilsson- Soldater i Silom som jag plåtade dagen innan det smällde 4 granater i området.


Foto: Wilda Nilsson- Nära Ratchaprasong var det fullt av demonstranter.

Underbar helg!

Jag har haft det sjukt bra de sista dagarna med massa kompisar jag saknat som fan och andra nya stjärnor. Jag har verkligen inte tid att blogga nu, är fullt upptagen av att njuta av livet =)

Så vi hörs om ett par dagar!

Då plockar jag med er till Amsterdam!

Allt på W- namnutmaningen

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord (sic!) som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

Men, eftersom det inte finns så många ord på W på svenska svarar jag på engelska!

1. Vad är ditt namn? Wilda
2. Ett ord på fyra bokstäver: Wire
3. Flicknamn: Wilma
4. Pojknamn: Willy (hehe)
5. Yrke: Webdesigner
6. Färg: White
7. Klädesplagg: wet suit
8. Mat: Winesauce
9. Sak i badrummet: Washbasin
10. Plats/stad: Washington
11. En orsak till att vara sen: Wanking
12. Något man skriker: What the fuck...
13. Film: W- the movie
14. Något man dricker: Whisky
15. Band: The Who
16. Djur: Wombat
17. Gatunamn: Wall Street
18. Bil: Wolkswagen
19. Sång: Wonderwall
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Wikipedia

Jag utmanar Camilla att göra samma sak och sen skicka vidare!

Okej, det var lite get a life- varning på det här inlägget...


Amsterdam: Tips någon?

Nu börjar det dra ihop sig till min Hollandresa! Kommer bli grymt! Jag ska som sagt dit på en kurs om sociala medier i 10 dagar. Workshops, besök på NGO:er, interkulturella kvällar och mycket annat kul. Jag ska laga svensk mat en kväll och måste släpa ned lingonsylt till 23 pers, haha.

Nu efterlyser jag tips om Amsterdam! Vi kommer även vara i Bant, "norra" delen av landet så har ni tips på någonting där uppe också tas det gärna emot såklart.

Vad måste jag se, besöka, titta på, äta, uppleva, röka? Hehe.

Alltså, jag kommer dra så många dåliga Eurotrip citat. Hoppas folk har sett filmen, annars blir det kanske lite awkward när jag frågar om vi ska gå till club Vandersexxxxxxxxxxxxxxx eller se om vi kan få våra kameror rengjorda. Haha! Har ni läsare sett filmen? "Put your clothes on white boy!" Jag tror jag kan alla repliker!

Kolla på klippet! Jag dör!


Bra bokföringsprogram, hålfötter och asiatiska poseringar?

Nu vill jag ha tips på bra och billiga bokföringsprogram!

Gärna sådana man kan få billiga/ gratis som student. Har hört att sånt ska finnas =)

Annars så gick joggingrundan sjukt bra. Snabbt. Tills jag slutade springa och lyckades sträcka hålfoten... vaddå amatörernas afton i skogen. Aj! Nu försöker jag panikstäda inför lite besök. Det går sådär.

Jag tänkte visa hur duktig jag varit som sprang. Men upptäckte att jag var så tomatröd i ansiktet att jag inte vågade visa mig för er. Tur att allt man behöver göra är att fixa en bild svartvit. Nyckeln till att se bra ut på webben, gör dig svartvit!

Kolla fort på bilden.Okej. Lite muppigt ansiktsuttryck, men kolla benet bakom mig, haha!

Nu lyssnar jag på Segertåget- låten på P3. Jää. Camelot, nu kör vi! Kolla förresten bilderna hon la upp från förra helgens spektakel här. Jag är skitfin och asiatposar hela tiden! Hehe!


Foto: Camilla (eller tog Sara, bredvid mig, bilden?... in i dimman!)

Hur stretchar du förresten?

Plastic fantastic?

Här om dagen fick jag ett så kallat Plastic Award av grymma Ferferi och det var just motiveringen jag bled glad för. Hon tycker jag inspirerar med mitt engagemang. Sånt blir jag såklart glad av att höra (till och med sådär barnsligt jätteglad) och tänkte därför ta chansen att tipsa om några andra riktigt inspirerande bloggar.

Nu skiter jag i "reglerna" som följde med denna utnämning. Jag utnyttjar med andra ord min suveränitet här på bloggen och creddar tre coola brudar som liksom suddar bort det plastiga i bloggosfären. Som inspirerar på andra plan. Som bloggar toalettbilder, löpartajts och osminkade fula miner. Och som är extremt smarta och vettiga på alla sätt.

Hanna Fridén. Mirandas Minut. Cissi Wallin. In och läs, jag kommer inte ha några läsare kvar när alla hittat till dessa tre coola tjejer.

Och i Hannas ära måste jag blogga en halv dagens outfit. Långkallingar på! Och, yes, Miranda- nu sticker jag ut och springer!
Nepal: Frukosttips!

Frukost är viktigt. Speciellt när man är ute och promenerar i Himalaya. Därför tänkte jag visa hur man laddar upp på bästa sätt!Popcorn och varm choklad. Det blir inte bättre än så tror jag. Palla frystorkat^^

Update: Varför är denna frukost bäst? Jo, den mentala uppladdningen såklart! Rent energi/ nyttighet/ uppladdningsmat är popcorn långt ifrån det bästa men att ladda psykiskt är minst lika viktigt!

Hur grymt är det inte att knapra färska popcorn efter ett antal dagars hårt promenerande? Sedan står dhal- bhat mig upp i halsen ibland. Dhal- Bhat är alltså traditionell nepalesisk mat i form av linsröra med ris. Gott, men inte jämt!

FAN VAD ARG JAG ÄR!!!

Och det borde du också vara.

Så nu tar ni fan och klickar på bilden!


Kaffepaus på Ubuntu...

... är precis vad jag skulle vilja ha. Eller åtminstånde en god latte här hemma. Men icke. Hur ska jag orka plugga vidare nu då?

Bara att tvinga sig själv antar jag men det är svårt när solen skiner ute (äntligen!) och så mycket annat vore roligare. Dessutom har jag massa jobb att fixa. Kan ju avslöja att det har med P3 Planet att göra!

Har hunnit med en repa på gymmet igen! Känner mig superpepp med träningen så det är i alla fall bra. Från och med imorn är det ju "helg". Kristiflygare ni vet. Alltid bra att få sån "bonus" även om man lämnade kyrkan det första man gjorde när man fyllde 18! Har hur som helst massa underbara kompisar att träffa =) Det är rätt skönt att vara i Sverige!Tack för hjälpen men hemsidetips allihop! Och tack Solli för att du börjat blogga igen! Nu får jag Pariskickar utöver fina Ferferi =) Och Göthe, när blir det moms/bokföringsgenomgång då? Vore sjukt snällt!

wilda.blogg.se/portfolio

Har suttit och petat lite med en portfolioblogg där jag tänkt lägga lite foton, CV och sådant. Ni kan ju kika in här om ni är sugna på konsertbilder!

Jag funderar verkligen på att skaffa en "riktig" hemsida snart... men, då måste jag betala webbhotell. Hm.

Nä. Nu räcker det för idag. Ajöss och tack för fisken!


Foto: Wilda Nilsson

På bilden, Adiam Dymott på hennes spelning på Arvika 2009!

Dagens möte avklarat

Mötet på Skatteverket idag är nu avklarat. Snart kommer jag äntligen få igång mitt egna företag! Tyvärr var det hela lite tomtigt. Vad säger man när Skatteverkspersonal svarar: men det vet inte vi på frågor om skatt och hänvisar till vad andra besökare berättat?

På ett nyföretagarmöte kanske man kan förvänta sig att den man pratar med vet namnet på några bokföringsprogram? Eller vet om artikelskrivande är 6 eller 25 % moms? Det var ju lite därför jag gick dit. Att de däremot inte ville tipsa om vad jag kan göra avdrag för kanske jag förstår men känns inte det lite sniket? Tydligen finns ingen sådand lista att tillgå heller.

Hur som helst fick jag med mig en hel lunta med papper så jag får väl läsa mig till allt själv!Nu är det dags att dyka ned i kurslitteraturen igen!


Prova på Bollywood- dans?

Jag är grymt sugen på att testa Bollywood- dans! Nu när jag kört lite Afro tänker jag att jag borde testa alla möjliga dansstilar. Tidigare har jag tränat disco, streetdance, hiphop, jazz och showdans. Och bugg, när jag var liten!

SATS har Streetdance så det tänker jag testa där, "billigast" så, har ju redan gymkort där. Men vart kan jag testa Bollywoodgrejen? Annars får jag väl shaka loss hemma och lära mig danserna ur mina favorit youtube klipp. Up-date: Fick tips från Jennifer om två ställen. Här och här! Stort tack =) Men kanske finns det ännu mer?

Vidare kanske K- popdans vore något? Jag har blivit influerad av den kultur jag bott bland de senaste åtta månaderna (i Bangkok alltså)! K- pop betyder förresten Koreansk Pop, J- Pop= Japansk Pop. Girls Generation med låten "Oh" är hetast på K- pop sidan i Thailand just nu.

Nej, här kommer lite inspirationsklipp som får illustrera mitt sug efter dans just nu!

Bollywood - Klippet jag visade häromdagen. Då lyssnade ni på låten, nu ska ni fokusera på dansen! Förresten, ni har väl koll redan men Bollywood är lika med Bombay + Hollywood. Fast nu heter ju den indiska multimiljonstaden Mumbai istället.  

Från filmen Om Shanti Om. Bollywood när det är som bäst? Lite cheesy, men så ska det vara! Se klippet på Youtube?Ett exempel till från Bollywood! Klick!

Girls Generation med låten "Oh". Kawaii helt enkelt. Titta på klippet på Youtube?Här kommer ett exempel på afrikansk dans! Titta på Youtube?Och så lite streetdance på det! Kolla direkt på Youtube?Det är grymt med alla olika dansstilar som finns! Vad dansar du förnått? Har du en dansblogg? Tipsa mig =)

Engelska missar i Asien

Ärligt talat är det sjukt kul med folk som säger fel på engelska. I Asien händer det titt som tätt och jag syftar särskilt på restauranger.

Knivlisa skrev om en av de roligaste felskrivningarna någonsin här om dagen. Fuck a cuttlefish. Haha!

I Nepal traskade vi runt i Kathmandu och ville käka. Vi gick upp till en lagom skabbig och därmed billig restaurang och kollade in menyn. Chris var sugen på en macka så en "club sandwich" verkade som ett bra val. Fast i Asien vet man inte om de riktigt fattat vad som ska vara på en sådan smörgås. Bäst att fråga innan således:

Chris: The club sandwich, what's on it?

Kypare: Öhhhh.....

Chris: You know, what do you put on the bread? Salad, egg...??

Kypare: Öhh... It's a sandwich with club on it.

Vi tänker: WTF! Haha. Club, undrar vilket djur det sitter på, hahaha.


Vill ni veta något annat som är roligt?

Klicka på bilden nedan för att se hur mycket kulspetspennor med mera du får föra in i Nepal utan att betala tull. Du som packar kikare bör se upp! Och, det är en helt allvarlig skylt som jag fotade på Kathmandu Airport våren 2009.


B- uppsats om Burma, hjälp mig avgränsa!

Sitter och pluggar på Stadsbiblioteket och har sprungit på ett "problem". Jag har för mycket att skriva om så jag måste avgränsa ämnet ännu mer. Skitsvårt tycker jag som alltid vill få med allt!

Jag har delat upp mitt material och det jag skrivit tills nu i två delar. Egentligen kunde jag skriva en uppsats om varje tror jag. Den stora frågan är vad jag ska välja?

Jag behöver verkligen lite inputs från er nu så en kommentar vore väldigt uppskattad!
 
1. De förväntade effekterna av projektet- detta blir ju "förutsägelser" baserade på rapporter osv. Lite har redan påverkat tex fiskare som inte längre får verka i området där gasen hämtas, hur militären kräver bensin av de lokala fiskarna och hur de får muta sig ut ur hamnen. Land som blivit konfiskerat utan ersättning och miljö som redan är påväg att förstöras. Liksom det tidigare projektet med pipelinen till Thailand som resulterade i brott mot de mänskliga rättigheterna- detta lär upprepas vid detta projekt också.
 
2. Geopolitiskt/ internationella relationer: vilka länder har intressen i Burma, hur inverkar Kina som har exklusiva rättigheter på Shwe Gas Reserv, hur påverkar Indien (look- east policyn), Ryssland Bangladesh, Thailand och ASEAN osv. Hur inverkade Kinas veto i FN i januari 2007 (http://www.un.org/News/Press/docs/2007/sc8939.doc.htm) och vad är den burmesiska resursdiplomatin. 

Ett eller två? Jag kan inte ta båda för jag har får inte skriva mer än 20 sidor!    

Afrodans och indisk peppmusik

Förutom att plugga idag så ska jag träna afrikansk dans på SATS. Äntligen har de lite roliga pass i Jakobsberg! Jag har aldrig testat förut så vi får se hur det går =) Känner mig pepp hur som helst!

Förutom det försöker jag peppa igång denna gråmulna dag med lite indisk kvalitetsmusik. Lyssna på denna låt:Lakh lakh!

Update:
Nu har jag kört Afropasset och det var grym kul men svårt! Jag dansade barfota men är inte van vid sån träning, det var länge sedan jag körde gymnastik sist ju. Det känns som om huden typ lossnat, djupa blåsor eller nått. Gah. Men jag kommer köra Afro igen helt klart! Kommer gå bättre när jag vant mig. Bra träning var det hur som helst!

Blåa tabbar, här hittar du dem samlade

Tänker du rösta blått? Då kan det vara värt att först spana in denna blogg. Slarvfel, förnekelse av klimatprobemet och andra oroande misstag som inte får göras hamnar i strålkastarljuset hos Alliansfritt Sverige.Men, om du å andra sidan tycker det är rättvist att den rikaste tredjedelen får mest kan du ju ställa dig i led bakom Fredde och kompani.


Rosendals trädgård, gymmet, häng med polers... helgen gick fort!

Nu när man väl är hemma är det bäst att maxa dagarna! Har hunnit med att promenera på Järva med familjen, gymma, fika, promenera med Nicole och fika på Rosendal! Sedan promenad till centralen och ut till Kallhäll för mer häng!

Imorn pluggdejt med Camelot!

Ska på ett möte med Skatteverket i veckan dessutom för att få igång frilansandet ännu mer!

En bild från Rosendal, hade bara lilla kameran. Måste bli bättre på att dokumentera livet i Svea med stora kameran känner jag!

Hur har ni fyllt helgen? Och är det söndagsångest som gäller nu eller? Inte för mig i alla fall!


What The Fuck Should I Make For Dinner?

Click the fucking pic.


Printscreen: http://www.whatthefuckshouldimakefordinner.com/

Observera de übergrymma klickmöjligheterna "I DON'T FUCKING LIKE THAT" och "I DON'T FUCKING EAT MEAT" under varje receptförslag. Ångrar du veggo klicket finns "I'M NOT A FUCKING VEGETARIAN".

Fuck.

Promoe på Hultsfred 2009

Festivalsuget smyger sig på allt mer, särskilt när jag kollar igenom mina bilder från förra året. En av de absolut bästa liveakterna jag någonsin sett var helt klart Promoe på Hultsfred 2009.

Helt underbart var det och i ärlighetens namn tycker jag mina bilder också blev det!

Lyssna på Promoe på Myspace här!


Foto: Wilda Nilsson


Foto: Wilda Nilsson


Foto: Wilda Nilsson


Foto: Wilda Nilsson


Bollywood love

Något jag måste göra när jag åker tillbaka till Indien och äntligen tar mig till Mumbai (Bombay) är att kolla på massa Bollywood-filmer! Eller gå på fester där sådan musik spelas. Camilla visade grymmaste klippet igår som satte tonen för kvällen. Kika på videon själva så får ni höra!


Mitt nya sommarjobb på PeaceWorks

I sommar kommer jag jobba för PeaceWorks Sweden (fd IKU) som eventkoordinator för Fredsturnén! Vi kommer resa runt i Sverige och besöka festivaler för att informera om olika vägar till fred, volontärarbete/ utbyte och hitta fler medlemmar! Förutom det kommer jag blogga och fota hela Fredsturnén och desstuom plåta och intervjua artister ute på festivalerna.

Låter det nice? Minst sagt!

Här kommer några av mina pics från förra sommarens fotojobb på Arvikafestivalen!


Foto: Wilda Nilsson
Maja Ivarsson från The Sounds på största scenen Vintergatan!


Jag får en autograf efter att ha intervjuat halva Mustasch, min första hårdrockskärlek! Danne Mc Kenzie, på bilden, är en grym trummis! 


Foto: Wilda Nilsson
Coola Adiam Dymott spelade på näst största scenen Apollo!

Ska du på någon festival i sommar?
I så fall måste du kommer och hänga i vårt tält!

Satusuppdatering!

Jag var ute och sprang i 35 minuter och det var kallt, blåsigt men riktigt skönt ändå! Nu har jag skickat in min artikel om Burma till Utrikespolitiska föreningen. Tänkte bjuda på en teaser imorn.

Snart dags att kila iväg till centralen och möta syrran och sedan mina kära vänner =)

Sommarjobbet då? Senare får det bli! Men det handlar om fredsarbete och festivaler kan jag avslöja.Jag i Indien! Vill tillbaka =)

Ut och jogga!

Jag menar det inte med ett utropstecken efter men tänkte att om jag går ut officiellt med planen så kommer jag inte undan. Logiskt?

Annars är det Sir Camelot och Stubben på schemat! Woho! Vad är det för pisseväder bara? Ville ju sitta ute!

När jag kommer in tänkte jag på riktigt avslöja mitt grymma sommarjobb så är ni nyfikna får ni kolla in igen.

Måste även skriva på en artikel för Utrikespolitiska Föreningens tidning Utsikt Världen! Superkul att äntligen börja skriva om geopolitik!

God morgon förresten... 


Att göra Stockholm

Idag har jag gjort Stockholm. Typ. Åtminstånde lallat runt på Östermalm (av alla jävla ställen) och "picknickat" i goda vänners (okej en god väns) lag. Vi tänkte såklart handla på ICA i Fältöversten eftersom man då borde få lite coolare matkassar. Sådana det står typ Östermalm på. Det vore ju nått att flåda runt med ute i hoodsen. Så att man visar att man egentligen inte hör hemma där.

Tyvärr sket det sig eftersom ICA sög och Sabis stängde på grund av strömavbrott. Hur Nepal är inte det på en skala? Istället tog vi oss över Karlaplan till den där slitna mini ICA:n på hörnet. Ett paket mackor och en mjukosttub. Nej. Jag hör nog inte hemma på Östermalm ändå.

Dessutom var det fullt med snorungar som hällde sandlådesand i fontänen och föräldrarna råkade såklart titta bort. Igen. Och igen. Och igen.

Mer strosande och en förträfflig kommualresa senare (ja, den var bra Göthe! Ta du din moppe och stoppa... osv osv) hamnade jag hos mor och far. Där fixade jag middag i form av aktivistisk veggo- bönröra med broccoli. Dessutom har jag äntligen håvat in ett ex av Simone de Beauvoir's Det Andra Könet vilket verkligen var på tiden! Fyndpris var det också, jag menar 149 kronor för 1 000 sidor litteraturhistoria är ju inte helt fel.

Tillbaks till huFvudstaden igen och nu kraschlandning i korridoren. Alltså inne på rummet. Måste nästan hålla mig vaken länge med kaffe och plugga nu istället för imornbitti. För det är så studenter gör. Har jag hört.


Foto: Wilda Nilsson - I söndags, missade helt att rapportera om de meningslösheter man demonstrerar om i Stockholm. Hata gnaget- seriöst. Kan inte ni småskitar ägna er åt något viktigt istället?

Och alla parkvaktspoliser som tydligen häller ut fin dricka för folk bör ju hålla ögonen öppna imorn, för jag har hört att Störgårdsgänget kommer göra staden osäker =)

Livet i korridor

Efter att ha hälsat på syrran måste jag ju säga att jag blivit sugen på att bo i korridor. Det är nog bra att ha sunkat runt som backpacker innan man börjar plugga för du känns både rummet och de halvrisiga gemensamma utrymmena riktigt nice!

Om det blir Göteborg i höst ska korridoralternativet kollas upp. Har redan stött på lite intressanta (läs halvskumma) människor så potentialen att hitta vapendragare tycks ändå finnas. Hade jag varit serietecknare hade jag lätt gjort en inspirerad av studentlivet i korridor. Finns mycket att hämta liksom. Sen skulle jag sätta upp seriestripparna på kylen utan att folk visste att det var jag. Hehe.

Synd att jag avslöjade planen nu bara...


So much to do, so little time...

Jag vandrar runt i konen dessa dagar. Ni vet stresskon- teorin? Ju mer stressad man är desto längre ned i "konen" hamnar man och till sist är det tunnelseende och andra jobbiga symtom som gäller. Nu är det inte så illa men jag tycker det är en bra liknelse...

Det som surrar runt hos mig nere i konen är ett antal artiklar som ska in, en fet uppsats, intervjuer som ska göras, kurser som ska gås, skrot ska lyftas, kompisar att träffa MEN det är bara roliga saker! Då blir stressen positiv och jag får ut bättre resultat!

Har hunnit med att göra en intervju med äventyraren/ extremskidåkaren/ bergsbesigaren Fredrik Ericsson idag. Grym kille med mycket spännande att berätta. Han sticker till Pakistan i slutet av maj och ska bestiga K2 och åka skidor ned. Gissa om det var en inspirerande intervju! Klicka på hans namn för att besöka hans hemsida!


Foto: Jörgen Aamot, printscreen från: http://www.fredrikericsson.com/ShowGallery.aspx?gallery=20

Annars har jag klippt mig, skaffat ett jobb (haha, en ny artikel på beställning således), hälsat på syrran och hänger nu i hennes "lägenhet", gymmat, pluggat och hängt med kompis. Shit. Pust. Nej,dags att renskriva intervjun!

Pushkar: också vardag

Foto: Wilda Nilsson
Jag har ibland en märklig känsla av att platser jag inte befinner mig på för tillfället slutar existera. Nu är jag inte så ego centrerad att jag går och tänker så hela tiden men är det inte lite märkligt att föreställa sig vad som händer just nu i till exempel Pushkar, Indien? Att folk snart kommer vakna och dra igång sitt vardagsliv där borta?
Och här sitter jag i Sverige igen... men det är allt skönt! Särskilt för att jag har så himla grymma vänner här hemma! Tack allihop =)

Foreign Affairs Council conclusions on Burma/Myanmar

Jag sitter just nu och läser Foreign Affairs Council's (FAC) slutsatser om Burma som publicerades 26 april i år som samlar EU:s gemensamma ståndpunkter. Svenska Burmakommittén ser positivt på vad som fastslagits och jag håller med. Sedan är det en annan sak att flytta orden från pappret om omvandla dem till handling.

Enligt dokumentet ska en delegation sändas till Burma för att samtala med såväl regimen som andra berörda parter och intressegrupper. Dessutom åberopar man vikten av fria och rättvisa val liksom att de politiska fångarna måste släppas. Sanktionerna kommer förlängas minst ett år. Vidare stöttar man Quintana's (FN:s specialutsände) och uppmanar juntan att samarbeta med honom för att få ett slut på den humanitära krisen och brotten mot de mänskliga rättigheterna som sker i Burma.  

Du kan läsa hela rapporten här bland annat! Som PDF finns den här!

Nu börjar jag på riktigt med att skriva min B- uppsats som kommer handla om Burma. Mer specifikt kommer jag undersöka hur Myanmar- China Crude Oil Pipeline Projects (Shwe Gas Project och Trans- Burma Oil Corridor) troligen kommer att påverka landet.

Bild skapad av: Wilda Nilsson


Skål! Eller nej, det är svensk måndag...

Jaha, det är nu man ska anpassa sig efter en vanlig veckorytm igen? Fortfarande student men det är ju inte samma grej här... ännu en skillnad mot Bangkok där det var skönt att köra helg när man kände för det.Undrar hur det kommer bli när man pluggar på en "fast" högskola? I ärlighetens namn tycker jag det dricks alltför mycket. Jag undrar vart jag kan hitta folk som vill dricka té och diskutera omvärlden?


Fish Spa i Thailand

Något som blivit superpoppis det senaste året i Thailand, för turister mestadels, är fish spa! Med andra ord ett akvarium med massa små fiskar som äter av dina fötter när du stoppat ned dem... De äter alltså död hur och det blir som en biologisk peeling!

Du hittar sådana "SPA:n" överallt. På Khao San, i köpcentrumen eller som avdelningar på riktiga spa:n. Jag testade faktiskt inte eftersom jag gjorde en tatuering nere på benet. Inget fiskarna skulle få tugga på tänkte jag...

Däremot har jag dykt på Borneo där en viss sorts "kräfta" lever av att äta död hud från andra sjövarelser och de gav sig på mina fingrar. Funkade prima så jag tror på fiskgrejen också. Lär kittlas dock! Hehe.


Foto: Wilda Nilsson

"Högertrafik på cykelbanorna" DN 3 maj 2010

Jag har precis läst en skön debattartikel skriven av PM Nilsson, vd för Newsmill, i DN. Cyklisterna har tillsammans, genom någon form av kollaborativ demokrati, mer eller mindre tagit över Stockholms gator. Inte tagit över rent så, men genom att visa att vi vill cykla och vi tänker inte flytta på oss så kommer förhållandet för cyklister i stan förbättras. Artikelförfattaren belyser särskilt att det nu inte bara är folk som målar blommor på ramen som cyklar utan tidigare högerväljare ser också nya klarheter från sadeln.

Den sköna piken i slutet: "Bilisterna är det mest synd om, mindre vetande, som rökare ungefär." - PM Nilsson, DN Kultur s. 5 3 maj 2010.

Visst är det skönt att veta att man kan påverka? Och visst vill vi inte att vårt ekologiska fotavtryck ska bli så stort? Ta cyklen till jobbet idag, nu gör ju till och med högern det.Är det inte passande att jag köpte mig en ny cykel i Chiang Mai? Förresten, jag undrar hur det skulle funka att bojkotta bil i, säg, 3 månader bara för att se vad som funkar och vad som failar? Sedan kunde man skriva en rapport/ artiklar och givetvis blogg om det under tiden... Nån som är pepp?

Porträtt: Dani och Nicole

Lekte lite med kameran på stan idag. Inget seriöst alls egentligen men man kan inte låta bli att testa runt när ljuset är så fint. Luften är så mycket klarare än i Bangkok. Kommer bli mycket fotat denna sommar!

På tal om det, jag vill hitta mer folk att plåta. Jag vill öva och du är narcissist. Eller så kanske du vill ha en headerbild till din blogg? Eller provbilder till nån modellagentur? Maila wilda.blogg@hotmail.com så kanske vi kan styra upp nått. Gratis än så länge!

Foto/ redigering: Wilda Nilsson
Modeller: Dani och Nicole


Funderingar från rulltrappan

Skönast med Stockholm är att träffa alla polers igen. Helt klart. Nu ska de verkas av på löpande band men känn er inte som produkter för det. Eller det kanske ni ska, jag är ju en lojal konsument som köper massor av samma om jag gillar nått så =)

Camelot får fan pallra sig till hufvudstaden bara!

I alla fall. Stan idag. Äntligen! Vackert var det men fy satan vad kallt. Vad är grejen med 9 grader i maj? Jag vaggades in i falsk säkerthet och lullade ut i mina nya tygpjucks. Isande vindar, frost och snöhögar... eller nä, inte så. Men nästan. Jag måste säga att det jag uppskattar mest är den otroliga variation på folk som hänger i stan under fina söndagar! Jag gillar er allihop, jag gillar att titta på er.

Slackers, wannabe's, hipsters och mediafolk (jag känner igen er på de färgglada chinosen). Skatare, rockers, nördar och småtjejer med alldeles för tuperat hår kombinerat med mjukisbyxor. De ryska turisterna och de förvirrade lantisarna. Snubbarna som spelade didgeridoo (?) utanför Rosenbad. Alla ni som har skinnjackor precis som jag och alla tanter i vinterjacka. Hon som var trevlig på Åhlens. Reggaesnubbar, fulla gubbar. Okej, vi släpper nu innan jag börjar rimma eller tror att jag kan skriva prosa på riktigt.

Mångfalden av folk har jag saknat. Säga vad man vill om Bangkok men i ärlighetens namn är skillnaderna inte lika stora där. Och i Stockholm är folk så förbannat snygga! Det är sanslöst!Dessutom är det så skönt att inte sticka ut. Alla vet såklart att jag (och alla) vill sticka ut men inte "sticka ut". Inget mer "you are elephant size" för mig! Skål på den!

Btw, jag plåtade snygga Dani och Nicole. Kika in senare för resultatet!

Höghussaknad och snedvriden stadsplanering i Stockholm

Nu har jag visserligen inte hunnit närmre innerstan än Sundbyberg sen jag kom hem men en sak jag verkligen tänker på är hur platt allting är. Knappt några hus över 5 våningar. Det är jättemärkligt egentligen. Är det inte smartare att bygga på höjden? Så får fler plats på samma yta? 

Jag har granskat Stockholms Stads översiktsplan av den senaste versionen men inte heller där tycks några jätteskrapor vara påväg. Däremot har det konstaterats att det är för dyrt  att bygga billiga bostäder. Resonemanget leder till att man ska bygga fina nyproduktioner som rika kan uppgradera sig till. Då kommer det "förhoppningsvis" lossna bostäder i botten på marknaden. Men bara om man bygger tillräckligt mycket nytt. Vad är det för skit? Ren jävla dynga. Hur kan man uttryckligen sköta stadsplanderingen på så sätt att man enbart bygger för välbeställda?

Hur blir det då för studenterna? Låginkomstagarna? Immigranterna? De ensamstående föräldrarna? Våra äldre?

Däremot ska tydligen Förbifart Stockholm motverka segregationen. Hur fan då? Genom att Dalaröfolket smidigare åker till villan utanför Bålsta?


Foto: Wilda Nilsson

I Bangkok byggs det på höjden men den sorgliga sanningen är att dessa bostäder också byggs för en övre medelklass som utgör en liten liten del av Bangkoks miljoner innvånare. Extremt många lägenheter står tomma medan folk sover på gatan.

Det är seriöst nått fel på världen.

"Taxibilarna ser ut som karameller"- Mamma

Visst har mamma rätt. Taxibilarna i Bangkok ser verkligen ut som små karameller. Särskilt uppifrån. Man vill liksom bara äta dem typ.

Igår fick jag ett svenskt bakslag så att säga. Påväg från en polare i sumpan reflekterade jag över hur sjukt långt det var till pendeln, och hur kallt det är ute på kvällarna! Inga billiga taxibilar i sikte. Välkommen hem liksom.

Såklart är jag en förespråkare för kommunaltrafik och cykel men nog har det varit skönt att åtminstånde på sena kvällar kunna glida in i en billig taxi som tar en hela vägen hem. Kanske är det till och med bäst så? Istället för att alla har varsin bil kunde man åka billig taxi nån gång i veckan? Bäst vore såklart utbyggd kommunaltrafik. Grejen med Stockholm är att man inte kan åka "tvärs över". In till stan går prima men så fort man vill åka mellan förorter skiter det sig.

Praktexemplet är mellan Bålstalinjens stationer till Väsbylinjen. Testa att åka från Kallhäll (en bit utanför) till en bit utanför Sollentuna. Gärna en helg också. Det kommer ta dig hundra år. Typ.

Nej, jag har inte vant mig vid livet in da hoods ännu.


Foto: Wilda Nilsson

På bilden, korsningen vid Asok i centrala Bangkok!

Låttitlarna som beskriver livet

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel. Jag väljer Alice in Videoland.

Är du kvinna eller man? – Video Girl
Beskriv dig själv – She's a Machine

Vad tycker du om dig själv? – Numb
Beskriv var du bor för tillfället – Wrapped

Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka? – Stuck on My Vision
Favoritfärdmedel – Got To Go

Din bästa vän är – Better Off
Din favoritfärg är – Red

Hur är vädret? – Going Down
Favorittid på dagen – Tomorrow

Om ditt liv var en tv-serie vad skulle den då heta? – Sweet Thing
Vad är livet för dig? – Addicted

Det bästa rådet du kan ge? – Dance With Me
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då? – Emily

Favoritmat – Candy
Dagens tanke – Cut the Crap

Hur skulle du vilja dö? – The Bomb
Din själs nuvarande tillstånd – Panic

Felen du kan leva med – Naked
Ditt motto – We Are Rebels 


Foto: Wilda Nilsson

På bilden, Torild, sångerska i Alice in Videoland på scenen, Arvikafestivalen 2009!


The dim light of Myanmar

Den statligt kontrollerade tidningen i Burma "The New Light of Myanmar" skriver så mycket bullshit att jag håller på att ramla av stolen. Inte konstigt att smeknamnet "The dim light of Myanmar" har skapats... Blaskan är fylld av propaganda och håller på ett effektivt sätt undan sanningen. Som nu senast när till och med Bangkok Post kommenterar hur juntaledarna varnar för sabotörer av valet.

Juntan försöker med andra ord måla ut moståndare mot valet som sabotörer trots att valet inte på något sätt kommer gå rättvist till. Ett demokratiskt val där vissa partier hindras från att delta? Nej, precis! Eller vad sägs om att byta uniformen mot kostym och sedan försöka lura världen att juntan nu är civil?. Skitsnack.

Precis som ordföranden för DPNS- Democratic Party for a New Society sa till mig personligen måste vi bojkotta valet i Burma! Vi måste ta tydlig ställning MOT juntan och FÖRKASTA resultatet valet kommer att ge!

Sverige måste ta en tydligare ställning i frågan och göra det idag! Hör du det eller Fredde? Hur många fler brev måste jag skicka innan du svarar?

Engagera dig? Klicka på loggan nedan med en gång!1 maj- ska du demonstrera?

I Sverige kommer många demonstrera idag men i ärlighetens namn är jag lite "mätt" på demonstrationer just nu. Sedan känner jag mig inte nog insatt i exakt vad jag skulle demonstrera för. Klart är att Stockholms gator kommer fyllas av "rödskjortor", hehe.

Sorgligt nog tycks rödskjortorna i Bangkok ta till allt mer desperata metoder, som exempelvis stormningen av sjukhuset Chualongkorn Hospital under torsdagskvällen. Läs mer om det här.


Foto: Wilda Nilsson

Jag hoppas verkligen ni som ska ut på Sveriges gator får ut era åsikter och såklart att ingen skadas. Nog ska vi kunna demonstrera i lugn och ordning, va?

bloglovin