Care for Dogs Foundation i Chiang Mai (Thailand)

I Chiang Mai finns ett par organistationer som arbetar för att hjälpa de utsatta gatuhundarna i staden. En av dessa är Care for Dogs Foundation som är en icke- vinstdriven organisation baserat på insatser av volontärer och donationer. Deras mål är att minska antalet gatuhundar genom att sterilisera främst tikar. Söder om Chiang Mai har Care for Dogs ett center där steriliserade hundar får eftervård och där hemlösa hundar kan få en fristad. De tar även hand om trafikskadade hundar. Dock är centret relativt litet och det bor redan över 150 hundar där som alla behöver ett nytt hem.

Care for Dogs behöver alltså människor som kan tänka sig att adoptera en hund eller flera. Det är möjligt att adoptera hundar och ta med dem till ditt hemland. Dock behöver man själv undersöka de aktuella reglerna! Gällande behovet for hunden att sitta i karantän är detta inte nödvändigt för alla länder. Till vissa kan man skicka ett blodprov som sedan får utvecklas under tre månader. Godkänns det kan hunden sändas efter med flyg och du "möter" sedan upp den på flygplatsen i ditt land.

Har du inte möjlighet att adoptera en hund är volontärer varmt välkomna till centret. Detta kan du delta i oavsett om du stannar länge i Chiang Mai eller inte. Det går fint att bara komma dit en gång och leka med hundarna eller ta med någon på en promenad.

Är du inte på plats i Chiang Mai kan du också göra donationer via Care for Dogs hemsida (http://www.carefordogs.org/) eller hjälpa till genom att sprida information där du bor. All info finns på hemsidan: http://www.carefordogs.org/ 

Care for Dogs arbetar även med olika projekt för att engagera lokala ungdomar i frågan och finns ofta representerade på bland annat Sunday Walking Street om du vill prata med dem. Om du får syn på en hund i Chiang Mai som behandlas dåligt i hemmet (exempelvis genom att vara instängd i en bur) kan du höra av dig till centret som kan omhänderta hunden.

Kontakta Care for Dogs:
contact@carefordogs.org
http://www.carefordogs.org/

Tele: 08 475 25 255 på engelska eller 086 913 87 01 på thai.
Kontakta dem alltid innan du kommer på besök så att du vet att någon är hemma!

Här kommer ett par bilder jag tog vid mitt besök igår:

Lördagstur

Eftersom internet strulade igårkväll lyckades jag inte visa några bilder eller berätta vad vi gjorde. Därför kör vi det nu istället!

Vi hade som sagt hyrt en moppe och drog på förmiddagen iväg på jakt efter en stor second hand marknad som enligt uppgift skulle vara öppen på lördagar. Som vanligt i Asien blir saker aldrig som man tänkt eller planerat och lördagen var inget undantag. Av någon anledning var marknaden inte öppen. Istället hamnade vi på en gigantisk trädgårdsmarknad. Tänk en Plantagen butik som sträcker sig över flera kvarter fast utomhus. Synd att vi inte har någon lägenhet som behöver blommor. Ska visa bilder på detta senare och kanske även en filmsnutt om någon är intresserad. I de små butikerna såldes alla möjliga blommor och vissa var specialiserade på kaktusar. Jag tänkte omedelbart på Edvard Andersons växthus vid Frescati där hemma!

Efter en lunch på Julie's spanade jag på lite cyklar. Är sugen på en Trek 4300 och den finns för mindre än halva svenska priset. Ska jag slå till?

Sedan åkte vi ut till Care for Dogs Foundation en ganska bra bit utanför stan. Där bor just nu ca 150 hundar som blivit övergivna, hittats på gatan, misshandlats av sina ägare eller blivit överkörda. Samtliga är i behov av ett nytt hem. Organisationen är också i stort behov av både pengar och volontärer. Jag vet att många är intresserade av att volontärarbeta i Asien och därför tänkte jag skriva ett särskilt inlägg om Care for Dogs senare idag! Håll utkik!

Jag fotograferade lite till en artikel en volontär skrivit för deras hemsida och tog även andra bilder de förhoppningsvis har nytta av. Kommer visa några i inlägget om organisationen senare.

Gårdagen avslutades med att äta fisk på en restaurang inne i Old Town (änden av Rachadamnoen Road) som hade ett erbjudande om en rätt för 99 baht =) Mums!Den vackra vägen från Care for Dogs- http://www.carefordogs.org/Inte alltid lätt att plåta djur...En bit av restauragen som jag dock glömt namnet på...

Felstavningar i Thailand

Efter jag vet inte hur många månader i Asien är felstavningarna fortfarande lika roliga. Haha! Bloccory anyone?Skämt å sido är restaurangen Bamboo Bar på Prapokklao Road (Chiang Mai, Old Town) riktigt bra! Kycklingen med thai basilika och chili är grym. Synd bara att ölen är så dyr... i thailändska mått mätt!

Inspiration: Att resa del 1

Varför ska man ge sig ut och resa egentligen? För mig är det nästan lika självklart som att andas. Efter ett par långresor blir det en livsstil. Vare sig du har tid att resa länge eller föredrar kortare resor tänkte jag bjuda på en första omgång inspiration. Något att vila ögonen på i vintermörkret. Kanske en sporre till att börja spara pengar till nästa vinter?Vart vill du åka?

Eftermiddagen

Jag hyrde en moppe idag och stack iväg till B2S för att köpa lite skrivblock och grejer. B2S är som bekant en bokaffär med tillbehör som i Bangkok (Central World) är min favoritaffär. Här i Chiang Mai var den dock liten och sliten. Hur som helst hittade jag ett stort block och lite annat. Bra att ha till mitt projekt.

På väg hem körde jag förbi "Magic Bus Café" där vi helt klart ska dricka öl nån dag. Dessutom kollade jag in übersnygga Mo Rooms. Balla hotellrum och fint café. Största plusset är den coola baren en trappa upp. Cocktails någon?

Snubblade över lite matbilder från förra söndagen. Mmmm. Ska packa ihop datorn nu och bege mig ut i fredagsnatten. Det går att vänja sig vid att äta på restaurang varje dag =)


header till emelieebjoork.blogg.se

Här är headern jag gjorde till Emelie som ska till USA som au-pair!
Om du är sugen på en header, maila wilda.blogg@hotmail.com så hamnar du i kön! Endast 75 spänn- som hittat!

Sovmorgon

Idag tog vi en sovmorgon. Hundarna som bor på vår soi skällde hur mycket som helst under natten så sömnen blev inte Törnrosa-style direkt. Anyways. Har druckit té och käkat i trädgården nu.

Såg förresten att Ida Josefin aka Adara tycker jag förtjänar ett Beautiful Blogger Award, hehe. Ett bra sätt att sprida info om bra bloggar tycker jag! Tack =) Lite regler kom med på köpet... scrolla ned och se vilka jag tycker förtjänar ett award:
Med utmärkelsen följer vissa regler och reglerna är:
- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it oun your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominate.

Jag nominerar:


Fattybom - med en fet header

Elinkan - så inspirerande bilder

Travelaid - allt om resor!

Shelley - så snygg, hon är anledningen att kolla LookBook

Pungdask - förjävla skön helt enkelt 

Rocketqueen- gillar designen och headern

Dennis - min vän från Bangkok. Bättre guide i nattlivet får man leta efter och grymma pics.


Så man skulle säga 7 intressanta saker?

1. Någon gång relativt snart ska jag bosätta mig i Paris ett tag. 
2. Jag dricker gärna vin och öl men hatar när folk ifrågasätter varför jag inte tar en öl när jag väljer alkoholfritt. Ofta förekommande här Thailand dessvärre. Förtids alkoholister- ge er!
3. Jag är ett MVG barn av rang. Och tycker det är sjukt coolt.
4. Jag har drömt om att resa till Svalbard sedan jag läste Philip Pullmans böcker.
5. Narnia serien av CS Lewis är mina absoluta favoritböcker sen jag var liten.
6. Jag kan stå på händer och göra en handvolt. Vill ni se?
7. Jag har tränat voltige men ramlade av och bröt foten rejält.

Och... intresseklubben antecknar!

Inspiration: Barcelona

En av de mer inspirerande filmerna jag vet är Vicky Christina Barcelona. Lite väl mycket amerikansk hollywood touch egentligen men filmen har högt underhållningsvärde. Jag inspireras helt klart! Europeiska storstäder har den effekten och i kombinaition med måleri... Bara Camilla begriper på riktigt tror jag. Jag har än så länge inte varit i Barcelona, eller i Spanien över huvudtaget förresten. Skönt att ha något att se fram emot!Bilder: http://linlin.blogsome.com/images/11_Barcelona.jpg samt http://danielsresor.se/Bilder/Bilder%20Spanien/Barcelona.jpg och stillbilder från Vicky Christina Barcelona.

header till alexherzbilly.blogg.se

Här kommer headern jag gjorde till Alexandra här om dagen. Alltid kul att göra headers i olika stilar beroende på bloggägarens stil =)Vill du också ha en schysst header? 75 spänn kostar det är få en gjord av mig! Maila wilda.blogg@hotmail.com om du är sugen!

Inspiration: Sara Judith NothnagelI will write this in English for Sara's sake:

A couple of years ago I went to lovely Tobago with my family and ended up with a whole bunch of new friends. One of them was (is!) Sara. She is an amazing photographer who goes really creative with her camera. She makes facebooking worthwhile cause she frequently posts lots of new pics. Shame she lives on far far away on Trinidad.

For you unlucky ones who aren't fb-friends with her: http://www.flickr.com/photos/sarajudithnothnagel but there is only a few photos there... Get a homepage Sara!

10:12

Upp och hoppa så där lagom pigg. Eller, det var ett ganska fint uppvaknande eftersom fåglarna sjöng precis som på sommarmornar hemma. Att humöret sedan kraschade när jag upptäckte myrinvasionen i min müsli är ju en annan sak...

Tack så mycket för alla fina kommentarer på sista tiden förresten! För er som undrar redigerar jag i Photoshop CS. Och, jag gör mitt bästa att svara i allas bloggar när ni skriver mer än enstaka ord. Däremot svarar jag inte på "hej, jag har en tävling/frågestund och så vidare".... men det förstår ni säkert varför!

Idag ska jag fixa åtminstone en header om jag hinner. Har en liten kö nu ju. Ska även plugga lite på nästa nästa veckas plugg. Och nej, jag ligger inte "före" utan eftersom jag och Chris delar på böcker kör han veckans uppgift nu, hehe. Det är billigare så! Kurslitteratur kostar satan...

Jag kan ju bjuda på en fruktansvärt rolig bild som mamma tog under jul när vi var på Koh Phangan!

Denna gris promenerade runt i sällskap av en hund på en strand på Koh Phangan. Den knuffade bort folk från sina handdukar och ja, agerade allmänt grisigt! Snacka om vardag i Asien!header till fannystaaf.se

Jag snubblade in på http://www.fannystaaf.se av en slump och fick syn på ett gäng snygga bilder på Fanny. Inspirationen slog till och vips så hade jag gjort en header. Frågan är nu om hon vill ha den?


Så här ser den gamla ut:
Så här ser mitt förslag ut:
Den skulle se fin ut med en svart ram...Vilken är snyggast enligt er?

Whats up?

Not much eh?

Jag har grejat med photoshop och gjort klart en header till, visar strax. Dessutom har jag skrivit klart en artikel om norra Koh Phangan. Jag hojtar till när den publiceras. Annars då? Åt en gigantisk smoothie från DADA café till lunch. Det är ungefär som att dricka bearnaise sås fast nyttigt. Gult och trögflytande. Perfekt.

Hade tänkt göra en header åt en tjej som inte vet om det. Hon hade många snygga bilder på sig själv så jag gör ett försök. Kanske vill hon ha den, kanske inte. Jag behöver väl öva ändå så...

Appropå öva har jag efterlyst folk som vill bli fotade i Chiang Mai på backpacking.se Det tycks inte vara någon som är sugen. Antar att de tror att jag är en äckelgubbe även om jag skrev att jag inte var det...

Nu blev jag sugen på jordgubbssoda... Finns på Café 9 för 15 baht men det är långt dit... hehe


header till angelinanatali.blogg.se

Här är en header jag fixade till http://angelinanatali.blogg.se/ .

Nice huh?


11:55

Jag sitter på Sabuy och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Lider lite av motivationsbrist plus att det är väldigt varmt... suck. De håller på att bygga mitt emot Duang Champa så jag kan inte gå dit för lugn och ro dessvärre. Måste skriva klart en artikel idag...

Hittade en bild till på de vackra blommorna på Villa Duang Champa. Just det, jag har fixat klart en header till. Visar strax! Vad ska ni göra idag? Nått kul?


Idag 14:30

Idag åt jag lunch på Café 9. Bra ställe med pasta för 35 baht, trevlig personal och smaksatt soda. Sedan gick jag till Villa Duang Champa där jag suttit ett bra tag nu. Jag har designat en header till. Det är sjukt cool enligt mig. Ska skicka iväg den nu och hoppas bloggägaren blir lika nöjd. Tror jag får fixa till hennes design sedan också...

Snart ska jag kila iväg och möta Chris på Archer's. Och sedan fila på ytterligare en header plus skriva på mina reseguider. Mycket på G precis som vanligt. Vad ska ni göra idag?


Tips: Rakpermanenta håret

Hemligheten bakom många thaitjejers skinande blanka hår är inte en plattång. Hemligheten är att rakpermanenta håret. Detta är omåttligt populärt här i Thailand och frisören jag gick till i Bangkok rekommenderade det. Runt Siam Square kostar det 800 baht och uppåt. I Chiang Mai däremot visade Rak mig vägen till en "Barber School" eller en frisörskola helt enkelt. För 200 baht får du samma behandling fast av en elev strängt övervakad av läraren. Jag fick ge 400 baht eftersom mitt ostyriga hår behövde en dubbel behandling. Detta ska hålla i ca 6 månader till ett år. Vi får se hur länge det håller för mig.

Växer ditt hår snabbt behöver man göra behandlingen oftare eftersom håret som växer ut naturligtvis inte är platt =)

Mitt hår bakifrån efter behandlingen. Det såg ut som skit innan så detta är en extrem förbättring =)


Varför får kvinnor inte konsumera?

Förra veckan blåstes faktumet att Mona Sahlin har en märkesväska upp till en ofantlig storlek. Jag kan för mitt liv inte förstå varför?

Okej, motargumenten lyder ungefär att 6500 kr är en halv månadslön för "arbetaren" och att det är omoraliskt av Mona att äga en sådan väska.

Är det någon som gjort en undersökning om hur dyr bil Reinfeldt eller någon annan äger?

Vad kostar en snygg kostym att ha på jobbet?

Hur många taxiresor görs?

Vad kostar Freddes bostad?

Min poäng är krasst sett: det är bullshit att kritisera kvinnlig konsumering på det sättet. Är det försvarbart då att varannan bloggare äger en LV Speedy väska? Att småglin i Stockholm trillar runt i senaste expeditionsjackan från Fjällräven? Varför inte kritisera dem?

Hur kan man inte unna en person som arbetat hela livet att spendera sina egna pengar? Bara för att man är en "röd" politiker får man inte unna sig något fint? Det är gamla åsikter som dessutom nedvärderar arbetande kvinnor. Jag har personligen lagt många tusenlappar på flygresor de senaste åren. Då borde jag också bli påhoppad. Jag har jobbat ihop mina egna pengar och jag får därför spendera dem efter eget tycke.

Jag blir minst sagt förbannad och känner att detta inlägg inte är så välformulerat desvärre. Men, vad tycker ni? Ska man inte få spendera sina egna pengar?


Jordgubbsfrulle

Godmorgon! Återigen peppar jag för måndagsmornar med bra frukost. Grym start på veckan helt enkelt. Idag är det dags att ta tag i plugget igen. Skönt att vi för första gången hade en helg utan plugg! Nu har vi två veckor att göra nästa uppgift som är en detaljstudie av Paris. Underbart!

Om vi hinner klart i tid nästa vecka funderar jag på en motorcykeltur upp till Chiang Dao och de stora grottorna där!


Running out of air, I'm a freak and I don't care...

Det finns inget bättre sätt att beskriva eftermiddagens händelse. Rubriken är snodd av Alice in Videolands grymma låt MF.

Jag har varit ute och motionerat. Oh my. Ja, det är dags att börja igen hade jag tänkt. Förut tränade jag massor. Under gymnasiet gymmade jag på håltimmarna, skidade till skolan (haha, en gång!) och tränade allt från voltige till gymnastik, dans och så jogging.

Nu hoppas jag på att motivationen håller i sig. Tjejmilen i sommar är målet! Jag har sprungit den en gång på 1:05 h och det vore skön att klara det under en timme. Någon som har motivationstips? Eller typ ett träningsschema till mig?

Söndagsmarknaden väntar med jordgubbar och grillad mat. Ha en fin söndag så hörs vi imorgon!Jordgubbsshake från Juice Box i veckan. 12 kr. Värt!

Vore förresten kul att börja dansa igen. Var gör man det om man är 22 i Stockholm?

header till arinaochlynn.blogg.se

Gjorde klart en header till Arina och Lynn för ett par dagar sedan. Nu har jag lagt upp den och fixat deras design.Vill du ha en gratis header? Maila wilda.blogg@hotmail.com eller kommentera så kikar jag in på din blogg!

Kickin' back on the lakeside

Gårdagens eftermiddag blev kalasgrym. Helge, Rak och Stefan drog med oss till en vacker sjö där Rak satte i sig en vidrig rätt bestående av levande små räkor. De hoppade ur skålen och hon fick jaga sin lunch över borden. Gott! Eller?Vi hängde hur som helst där och spelade Kinaschack, drack för mycket Pepsi, lärde oss mer om thailändsk kultur och hoppade runt på stranden. Vattnet var hyfsat kallt men jag hade inga badkläder med mig ändå. Efter solnedgången svängde vi tillbaka till Sabuy och bytte kläder. Sedan drog vi hem till Rak och Helge så att de kunde göra det samma. Middagen intogs på ett thaiställe utan engelskt namn längs en av de stora vägarna in mot stan. GRYMT är allt jag kan säga. En hel grillad fisk kostade 99 baht. Vi tog in fyra rätter och delade. Grillad fisk med örter i, fisk med vitlök och peppar som var friterad, fisk i en form med eld under i chili/citron buljong och dessutom räkor med peppar och vitlök. Så gott!


Vi skuttade i säng tidigt. Vi var ju på Carrefour igår och köpte massiva mängder frukostmaterial! Mer müsli, flingor, mjölk, bröd och croissanter. Det var fint att vakna vid 8.30 och sedan äta frukost på "balkongen". Underbar söndag! Och, ikväll är det marknad som vanligt vilket innebär färska jordgubbar i mängder. Ingen dålig söndagsrutin det där...

Är du pig idag eller?
Pig idag? Haha, fattar ni? Grisen bor i Sabuys trädgård i sällskap av två till!

10:46

Mors, idag har vi tagit lite sovmorgon. Chris har stuckit till posten för att skicka lite bilder hans skrev ut. Sedan ska vi pka till Carrefour! Ska köpa frukostgrejer och lite mat att laga själva tror jag. Blir mysigt.

Igår blev sjukt kul förresten. Frank, en gubbe från England som bott i Aussie bland annat, drog med oss till en couchsurfing-träff. Couchsurfing är det billigaste sättet att resa på och går ut på att du kraschar på någonannans soffa istället för att betala för hotell/ vandrarhem. Du hittar dem som håller på med detta genom nätverket http://www.couchsurfing.org/ . Bli medlem, säg till om du kan tänka dig ha någon övernattare hemma och leta upp någon som vill ta emot dig. Du kan göra inställningar för att berätta om du tex bara vill att tjejer ska sova hos dig men du behöver heller inte ta emot någon. Grymt sätt att träffa nya vänner från hela världen, öva språk och byta erfarenheter.

Hur som helst blev vi via Frank inbjudna till en liten träff. Hassan, från Frankrike, ville äta middag med någon. Han couchsurfar här i Chiang Mai. Damien tipsade om sin restaurang "Eat here and you will never die" och fler hakade på. Scysst mat för ca 40 baht, ett par öl och en galet brokigt sällskap. Först vi, en engelsk/ausse man på 63 år, en galen kvinna på 50 från Litauen som hade samma accent som Borat, en brutalt överviktig australiensk tant med kryckor, franska Hassan och amerikanska Damien plus hans tjej som han driver restaurangen med. Oh my.

Ett exempel från konversationen som delvis ökar uppfattningen om att östeuropas innvånare kanske inte rest så mycket. Kvinnan från Litauen berättade om förut, när hon reste till London för första gången. Då, minsann, poserade hon vid ett känt turistmål- med två mörkhyade personer. Detta var något man på den tiden inte sett mycket av i Litauen.

På den tiden undrar jag? Måste vart ca 20 år sedan. Nope... det var 3 år sedan. Shit. Och allt detta levererat på samma sätt som Borat.

Hade inte kameran med dock... men när vi kom tillbaka möttes vi av ett par kompisar i trädgården som bjöd in oss till en utflykt idag. Vi ska åka motorcykel/ moppe till en vacker sjö nedanför bergen. Vi drar vid 14 ungefär.


Här bor jag (just nu)!

I brist på vettigare verksamhet tänkte jag visa hur huset vi bor i ser ut. Vi bor högst upp till höger! Riktigt mysigt inte sant? Sabuy heter stället och det är ett grymt guesthouse- se det som ett tips från coachen.

Förresten är granntomten öde så när som på coola gamla stentrappor. Det är en perfect location för en photoshoot för att köra svengelska. Synd att jag inte har någon att plåta bara... Ingen som befinner sig i Chiang Mai och är sugen på lite pics?


Colors shake me up!

Tur att en jordgubbsshake är ett failsafe sätt att bli på bättre humör! Ibland blir tidskillnaden från Sverige lite irriterande. Särskilt när man väntar på spännande besked. Jag har gjort veckans plugg klart redan i förrgår... vad ska jag göra nu? Gah. Rastlös!


Shoppingtips: Örhängen

Om det är något som är fuktansvärt billigt i Thailand så är det örhängen. Särskilt icke äkta metall. Så, om du inte är allergisk eller överkänslig kan du hitta riktigt fina grejer. Nu säger jag inte att kvalitén är direkt bra, men kostar de mellan 1 och 2 kronor styck så gör det inte så många. Exempelvis hittar du massvis på Sunday Walking Street i Chiang Mai. Därifrån kommer de på bilden nedan:
Färger

Jag promenrade iväg från Sabuy för ett par timmar sedan och gick mot Archer's. På vägen hittade jag ett par grymt snygga växter. Bilden nedan är inte redigerad alls bortsett från att jag krympt den. Jag har hur som helst suttit på Archer's ett tag och bland annat fått svar från ytterligare en person som vill medverka i projektet. Toppen! Måste jobba vidare ett tag till, sedan hoppas jag Chrisopher pallrar sig hit och äter middag med mig =)
Solig trädgårdsfrulle

Sitter precis och har mumsat i mig en god frukost i en solig trädgård. Har dessutom hunnit med att bli på bra humör eftersom flera personer jag kontaktat angående mitt projekt har tackat ja! Plus att jag bivit inbjuden till ett bloggnätverk som SIDA håller i. Ska svara ja där strax =)

Dagens planer är att jobba mer med projektet! Med lite tur kan jag avslöja vad det är nästa vecka =)

Ska se om jag kan plåta lite också! Det har varit lite dåligt med bilduppdateringar här på sista tiden jag vet!

Busy day

Jag har fullt upp fortfarande men kan meddela att projektet går framåt och att veckans uppsats är inlämnad, till och med en dag för tidigt. Toppen! Nu ska jag leta upp Chris som tydligen dricker öl på Sabuy. Vi ska ut och käka (visst låter det fint?) idag. Haha. Som om man inte måste göra det jämt här borta. Igår lyxade vi iofs och åt pizza, idag blir det vanligt thaikäk tror jag. Julie´s känns billigt och bra!

Trots att jag hade den riktiga kameran idag har jag inte lyckats ta en enda bild... dåligt av mig!

Header till chloees.blogg.se

Nu har jag hjälpt Chloé att få upp sin header! Så här blev den:Jag har en liten kö på headers men är du sugen på en header (75 kr) mailar du wilda.blogg@hotmail.com och kommenterar på ett inlägg!

Godmorgon eller god lunch?

Uppenbarligen sov jag aslänge idag med tanke på igår. Vi har nyss ätit frukost-lunch på en inte så jättebra restaurang. Mina vårrullar var goda förvisso men Christophers stekta grönsaker var stekt sallad och det brukar inte vara någon hit.

Chris har cyklat till biblioteket för att se om man kan plugga där medan jag sitter på Champa och dricker latté. Pluggar gör jag också. Ska skriva klart inlämningsuppgiften nu och sen jobba på mitt projekt som också har en "inlämning". Dessutom behöver jag skriva en guide om Koh Phangan som hänger i huvudet på mig och börja på gudien till Chiang Mai. Fullt upp med andra ord!

Jag älskar Thailand. Denna bild är också från Bangkok förr förra året när det var ett Cornetto-glass event utanför Siam Paragon. Det händer alltid något i Bangkok och det var grymt att bo där =)


Nya projekt på gång!

Klockan är 01:39 här i Thailand. Japp mitt i natten alltså, men eftersom jag håller på med ett grymt projekt kan jag inte sova utan jobbar vidare. Håller på att titta på flygbiljetter till Mellanöstern. Vet dock inte om jag kommer kunna åka pga plugget och att projektet inte är helt förankrat ännu och såklart även hemligt. Är extremt peppad hur som helst!

Har även designat klart ytterligare en header. Den får ni se imorgon eftersom personen som önskade den ville ha den som present till sin kompis och jag vill inte avslöja överaskningen redan nu...

Jobbar även vidare på veckans inlämningsuppgift om stadens dragningskraft. Begrepp som urbanisering och andra behandlas liksom skillnader mellan städer i utvecklade länder och i mindre utvecklade länder. Uppenbarligen sätter jag mig även delvis in i Komenskýs filosofi rent på kul.

Vad gör ni? Känner ni också mitt i veckan peppen som följs efter en serie glada nyheter och framsteg? Jag hoppas verkligen det =)

Förresten hann jag med att spana på Trek-cyklar. Bilden är en kass en från när Chris köpte sin i Bangkok förr förra året...


Föredrag av Svenska Burmakomittén 21 januari

Eftersom jag är i Thailand kommer jag tyvärr inte kunna gå men jag tycker verkligen ni som bor i Stockholm borde! Svenska Burmakomittén tillsammans med Andrea Bodekull från Amnesty diskuterar de burmesiska politiska fångarnas situation. Fortfarande sitter ca 2100 personer i de fruktansvärda fängelserna i Burma. Detta kan vi inte acceptera!

Klicka omedelbart in på denna inbjudan och anmäl er!
http://www.facebook.com/event.php?eid=266400819824


Foto: Wilda Nilsson taget i Bagan, Burma


We are all citizens of one world...


Foto/ edit: Wilda Nilsson

Den tjeckiska filosofen Jan Amos Komenský (Comenius) ser på världen, beskriver den och förbättrade den precis på rätt sätt enligt mig.

"We are all citizens of one world, we are all of one blood.  To hate a man because he was born in another country, because he speaks a different language, or because he takes a different view on this subject or that, is a great folly.  Desist, I implore you, for we are all equally human....  Let us have but one end in view, the welfare of humanity; and let us put aside all selfishness in considerations of language, nationality, or religion." - Jan Amos Komenský

Han skrev och verkade på 1600- talet, kom från Tjeckien och jag tror att vi kan dra många lärdomar från hans tankar i den moderna tiden där globalisering, migration och klyftor delvis kännetecknar samhället.

Vad tror ni?

Till mamma: Komenský gjorde mycket för utbildningen i världen och betonade vikten av lek så här:

 "Much can be learned in play that will afterwards be of use when the circumstances demand it."


Festivalsommar?

Sommaren är långt bort, det vet jag, men biljetterna till Hultsfred är ute! Förra sommaren plåtade jag för Playahead vilket några kanske minns? Undrar om jag ska rapportera i år också för någon webbsida eller tidning? Vi får se helt enkelt. Jag vill gärna åka dit med organisationen Peace Works som förra året befann sig på festivalturné under gamla namnet Internationellt Kulturutbyte. 

Jag hade det grymt förra året och fick intervjua ett gäng artister som The Virgins från New York, Dead by April, Fibes, Oh Fibes! Mustasch, DJ La Fleur (del av duon "Housewifes"), Alice in Videoland med flera.

Någon jag "bara" plåtade var Promoe men jag vill verkligen intervjua honom också. Grymt skön snubbe verkar det som!

Mina gamla läsare har redan sett massa bilder och läst intervjuerna men om någon är sugen kan jag lägga upp dem igen =)


Foto: Wilda Nilsson "Promoe på Hultsfredsfestivalen 2009" Oredigerad!

Mer från Wat Chediluang

Här är några bilder till från  Wat Chediluang på eftermiddagen (när prinsessan var där) och en fyrverkeribild från kvällen.
Liten tjej

Vid begravningscermonin idag på Wat Chediluang var många uppklädda.


Hjälp människorna på Haiti!

Det finns knappast någon som kan ha missat vad som hänt på Haiti och jag är såklart glad över att så många bloggare hjälper till att sprida hur just du kan bidra!

Därför passar även jag på att lägga upp kontaktuppgifterna till några av de organisationerna som arbetar med att rädda liv just nu. Kopiera gärna listan och sprid vidare på era bloggar och uppmuntra era läsare att hjälpa till!


Röda korset
PG: 900800-4. Du kan även sms:a AKUT till 72900 och skänka 50 kronor (som debiteras på din telefonräkning) eller sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med ”Haiti”.

Rädda barnen PG 902003-3 eller skicka sms 10KATASTROF (10 kr), KATASTROF (50 kr) till 72950.

Hoppets stjärna PG: 900253 – 6 eller sms STAR till 72930 och bidra med 100 kronor.

Läkare utan gränser PG: 90 06 03-2, Bankgiro: 900603-2, SMS:a ordet LIV till 72990 (50 kr).

Unicef PG 902001 -7, BG 902001-7.

Svenska kyrkans internationella arbete

Plusgiro 90 01 22-3, Bankgiro 900 122-3. Märk talongen ”Haiti” Eller SMS:a ”haiti” till 72950 så bidrar du med 50 kronor.

Läkarmissionen Plusgiro: 90 00 21-7 , Bankgiro: 901-7187. Märk talongen ”Haiti”. Eller SMS:a Haiti50 till 72930. Du skänker 50 kr till Jordbävningsoffren.

SOS Barnbyar Plusgiro 90 02 29-6 eller Bankgiro 900-2031. Märk talongen ”Haiti” eller SMS:a ”SOSHAITI” till 72930, så bidrar du med 50 kronor.

Plan Sverige Plusgiro 90 07 31-1 eller Bakgiro 900-7311. Märk talongen ”Haiti” eller SMS:a ”HAITI” till 72 910 så bidrar du med 50 kronor.


Måndagen fortsätter...

"Jag hatar mådagar för att xxx"- kommentarerna har börjat komma in, hehe. Jag tror att ni som hatar dem borde följa mina tips och dessutom testa en mer positiv inställning till livet. Eller se över varför ni inte gillar måndagar. Kanske har du egentligen fel jobb eller pluggar något du inte brinner för eller tycker är intressant? Då är det hög tid att ändra bana och satsa på det du verkligen vill!

Min måndag fortsätter hur som helst... klockan är 16 här borta och jag har ägnat eftermiddagen åt att plugga. Samhällsgeografi B har börjat och vi läser om urbanisering vilket är superintressant och roligt. Stadens dragningskraft är fascinerande och ett måste att läsa om för att förstå hur dagens samhälle är uppbyggt och kommer fortsätta utvecklas. Begrepp som urbanization, suburbanization, counterurbanization och reurbanization är vad jag läst om idag. Ska skriva 3 sidor om bland annat detta till på torsdag!

Ungefär nu är prinsessan påväg mot templet mitt emot så jag ska nog kila över och ta en titt!


Jag sitter vid samma bord på Villa Duang Champa fortfarande! Skulle gärna vilja veta vad dessa blommor heter dessutom!

Jag älskar måndagar

En av de grymma sakerna med att plugga på distans är den plötsligt uppkomna kärleken till måndagar! Jag kan ta sovmorgon, äta en lyxig frukost i lugn och ro (müsli, mjölk och brutalt mycket färska jordgubbar) i en solig trädgård medan jag lyssnar på min senast köpta platta av Moby för att sedan börja plugga när jag känner för det. Helt enkelt det perfekta sättet att börja veckan.

Nu suktas jag inte sant? Jag tror dock att måndagsskräcken håller alltför många i sitt grepp i onödan. När man sitter hemma mitt i vintern är det inte lika kul med måndag det vet jag men jag vet att det går att göra morgonen roligare! För det första, om man lägger sig i tid på söndagen och inte försöker "dra ut på helgen" orkar man upp lite tidigare. Ja, det var det jag sa, gå upp lite tidigare! Då hinner du duscha, vakna till och äta frukost i lugn och ro.

Frukosten är nyckeln enligt mig. De flesta äter veckans mysigaste frukost på lördag eller söndagmornarna men jag tycker man ska göra det på måndagen istället! Köp hem färskt bröd eller varför inte baka på söndagen, köp massa olika pålägg och pressa egen juice på söndagen (eller köp Brämhults...). Se till att du har gott té eller kaffe hemma och inte pulver/ tépåse utan löst.

Kanske kan du dessutom komma överens med chefen om att börja 8.30 på måndagar istället för 8.00? Beror ju på typen av jobb visserligen. Fast, på måndagar tycker jag inte Sverige vaknar till liv på jobbet förrän efter nio-kaffet ändå...

Och seriöst, lyssna på Moby ("Lift me up")! Bättre musik för att peppa igång veckan finns inte.Med färska blommor blir allt också lättare...Jag gillar dessutom snygga anteckningsblock. Det är alltid skönt att brainstorma lite med sig sig på måndagen och kludda ned idéer och projekt för den kommande veckan. Blocken på bilden köpte jag på MBK i Bangkok för ca 15 kr för båda!

Hur ser din måndagsmorgon ut? Vad är ditt bästa tips?


Valet 2010

I år är det återigen dags för val och för mig blir det andra gången jag kan rösta. Något jag börjat reflektera över mer och mer, särskilt efter intensiva diskussioner via kommentarer med en läsare som säger det samma, är attg att svenska folket inte har någon direkt politisk koll i många fall. Det var åtminstånde så jag kände för fyra år sedan. Det tar tid att sätta sig in ordentligt och jag är långt ifrån någon expert men jag tänkte framöver göra ett försök att presentera de olika partierna och deras ståndpunkter. Dels för att klargöra för mig själv vilket parti jag ska rösta på och kanske kan jag reda ut begreppen litegrann åt er också?

Eller vet ni vad ni ska rösta på redan?

Huvudsaken är att rösta över huvudtaget! Även om du så rösta blankt. Vi har rösträtt i Sverige och kan inte låta latmasken komma emellan när det kommer till att utnyttja denna rättighet. Burma har också val i år. Ett val som med stor sannolikhet kommer innebära fusk, fejk och förtryck. Aung San Suu Kyi sitter fortfarande i husarrest trots att hon borde leda sitt parti mot seger i detta nu.

Med andra ord ta vara på möjligheten vi har och sluta klaga! Är du missnöjd- missnöjesrösta inte! Sätt dig in i de olika partiernas program och rösta på dem som bäst stämmer överens med dina åsikter. Om ett sådant parti inte finns? Blankrösta. Ta inte bara ett "missnöjesparti" på måfå!

Nåväl, jag kommer börja med de största partierna de kommande dagarna!
Förresten, har du en blogg som diskuterar internationella frågor eller politik? Hojta till, jag hittar gärna nya favoriter!


Wat Chediluang

Här kommer ytterligare bilder från Wat Chediluang jag tog igår. Idag kommer prinsessan vid 16 och den slutliga kremeringen sker kl 20. Folk strömmar mot templet redan nu och högtalarna går för fullt. Hela dagarna och till ca 12 varje natt i mer än en veckas tid har cermonierna pågått.Detta är vaxfiguren av den avlidne munken. Blommorna på högra sidan är sända från den kungliga familjen som inte kan närvara idag.


I guldkistan vilar kroppen och hela byggnaden ska kremeras idag kl 20.

Marknad och tempelbesök

Förutom att plugga klart totalt i Samhällsgeografi A tog Ta Peaw med mig till Wat Chedi Luang där vi visade respekt för den avlidne munken. Nu sa de att han blev 91 år inte 113 men mystiken består...

Vi bad vid Buddha i den största tempelsalen och sedan vid vaxstatyn av munken för att önska honom lycka. Vi gav även en donation till templet och fick då en bricka med bland annat ett tygstycke som vi la framför några munkar som uttalade en bön över dem medan vi önskade lycka till oss själva och våra familjer. Nu vet ni det där hemma =)

Sedan bad vi även i några andra mindre tempel på området och Ta Peaw berättade om att när munkar kremeras skapas små stenar i deras aska på ett oförklarligt sätt. Dessa fanns dessutom på bild och i små glasbehållare att beskåda. Imorgon kommer munken att kremeras och den veckolånga cermonin avslutas. Dessutom kommer en av prinsessorna komma imorgon för att visa respekt. På kvällen tänds den enorma statyliknande skapelsen munker vilar i.

Kvällen spenderades på söndagsmarknaden ätandes våldsamma mängder jordgubbar och grillspett. Har köpt massor av jordgubbar att äta till frukost också. Ibland älskar jag verkligen december-sommar.
Detta är uppförstorade foton på "stenarna" som framkommer ur vissa munkars aska.

 
Här finns de riktiga stenarna samlade. Bilder finns även på den stora mängd äkta diamanter som Buddha lämnade efter sig.Bilddagbok: Årsresumé 2009- Februari

Och så fortsatte år 2009. Vi reste norrut genom Indien och besökte bland annat Mandu, Bundi, Udaipur och New Dehli innan vi vände österut.


Den heliga floden Gagnes mötte oss i kaosiga Varanasi och det kändes otroligt att få uppleva platsen man läst och hört så mycket om.


Vi bevittnade likbränningscermonier och nedsänkandet av resterna i floden.


Vi såg mer heliga kor än i någon annan indisk stad.


Därefter flög vi till Nepal. Från Kathmandu tog vi bussen till södra Nepal och besökte Chitwan National Park där vi såg vilda noshörningar.

Äventyret forstsatte därefter genom Nepal med vandring i Himalaya, god mat i Pokhara och magsjuka blandat med nepalisiskt kaos i Kathmandu. I slutet av februari reste vi hem till Sverige igen. Vad som hände eller snarare inte hände i mars får ni veta imorgon.

Godmorgon!

Söndagsmorgon, mysigt värre! Vi sitter nere i trädgården och äter frukost idag. Té, müsli... the works. Idag blir det sista rycket på hemtentan, sedan ska jag bara skriva en "återkoppling" till en annan persons uppsats- sen är Samhällsgeografi A klar! Och B kursen börjar...

Första kursen på B verkar grym, vi ska läsa om storstäder och en kursbok heter Paris, Capital of Modernity. Det ser ut som om jag borde flytta till en europeisk storstad här näst. Faktum är att jag tänker göra det någon gång. Jag har en lista med platser jag vill bo på:

1. Paris - Det säger sig självt nästan och dessutom måste jag lära mig franska flytande för att kunna jobba inom SIDa eller FN. 

2. London- I love that city. Så grym stad. Jag vill ha en lägenhet nära Camden och jobba mer på engelskan. Creds till mig dock som lyckats fila bort den svenska accenten så att de flesta inte kan gissa alls att jag är skandinav. 

3. Indien- Jag vill lära mig hindi om jag får tid och dessutom göra undersökning/ arbeta med projekt där. 

4. Berlin- För den kreativa inspirationen, den unga befolkningen och grymma gatukonsten. 

5. Stockholm- haha, en egen lägenhet i stan vore trevligt, men är det inte lite lamt efter att ha haft sin första lägenhet i Bangkok?

Planerna är således många och det bästa är att jag vet att jag kan genomföra precis dem jag vill. Det är bara att bestämma sig och sen gör man! 

Vad ska ni göra denna härliga söndag? Nån som ska ut och plåta? Säg till, jag vill se hur Sverige ser ut idag =) Här bodde vi i Bundi, i ett gammalt elefantstall. Framtida boende kanske?

Header till isabbel.blogg.se

Jag har gjort en ny header till Isabel som jag hoppas hon blir nöjd med!
Vill du ha en header? Maila mig på wilda.blogg.se så hamnar du i kön!
Det kostar inget att få en header av mig men jag vill ha en länk i menyn på din blogg som tack =)

Go ask your father

Här är en av mina tavlor jag målat för hand. Handgjord konst är enligt mig alltid bättre än digital sådan trots att även den digitala kräver tid och kreativitet.Go ask your father av Wilda Nilsson
Teknik: Guash på papper

Karins ben del 1

Som ni vet fick jag låna Karin Olofssons ben. Jag slängde ihop en första bild med dem:Jag ska jobba vidare med benen i andra bilder, hehe. Förresten, om någon är sugen på att använda bilden som header (jag kan mecka in en bild på dig också) maila wilda.blogg@hotmail.com

Shoppingtips Bangkok: USB tillbehör

På Pantip Plaza i Bangkok hittar du allt du kan tänka dig i from av datorer och tillbehör plus en mängd andra elprylar. Något som är stort här borta är USB tillbehör! Jag fick en fin kylplatta till datorn i form av en panda för 100 baht =) Kanske inte den rejälaste fläkten men kul är den.


Tafficking och prostitution

Idag inledde jag dagen med plugg innan frukost. Det låter kanske ambitiöst men var egentligen ett tidsfördriv medan jag väntade på att vår lilla billiga kvartersrestaurang skulle öppna. Jag åt en killer Pad Thai för hela 30 baht innan jag promenerade till Villa Duang Champa igen för att plugga. Jag gillar att stitta här eftersom det är fint, lugnt och dessutom gratis internet. Perfekt helt enkelt!

Jag har läst två avsnitt i Kamala Kempadoos bok "Trafficking and Prostitution Reconsidered". Diskussioner kring trafficking tenderar alltid att blir komplicerade dels för att jag upplever det "moraliskt tabubelagt". Dessutom cirkulerar en mängd myter kring trafficking och trafficking kopplas enbart samman med sexhandel. Faktum är att trafficking förekommer inom andra områden också som tex. tvångsarbete i fabriker, rekryteringen av arbetare till amerikanska "sweatshops" och så vidare.

Till detta kommer traffickingens relation till migration och prostitution. Boken vi läser nu kommenterar fenomentet på ett kristiskt men delvis nytänkande sätt som fokuserar på mänskliga rättigheter hos illegala migranter. Idag ska jag skriva tentafrågan som består av att förklara relationen mellan migration, trafficking och prostitution och dessutom skriva en personlig reflektion över de två avsnitten jag läste imorse. Jag lär med andra ord bli kvar här länge. Jag tycker dock att det känns svårt att gripa tag i dessa ämnen och jag känner att jag inte vet tillräckligt för att göra det hela rättvisa- men man måste börja någonstans. Frågan är om det inte är från icke-insatta personer de mest nytänkande och kritiska vinklarna kan komma ifrån? Från dem som inte blivit hemmablinda eller påverkade av andras åsikter?

Det kommer bli intressant hur som helst. Jag kommer reflektera över "myten" kring hur trafficking, inom sexhandeln, i Nepal till Indien hindrar framsteg och rent ger en falsk bild av situationen. Dessutom kommer jag reflektera över de ekonomiska migranterna från Bangladesh till Indiens situation, problem och orsaker. Jag vill lägga fokus på hushållets roll och det de sociala och kulturella förväntningar som medföljer giftermål och familjebildning med fokus på kvinnan. Slutligen vill jag diskutera "återanpassningen" av personer som utsatts för trafficking med en starkt kritisk vinkel mot hur detta sker idag.

Några bilder från dagen:


Join the circus

Cirkus. Det är ett fenomen jag alltid fascinerats av. Romantiken, spänningen, dofterna, ljuden, stämningen. Jag älskar cirkus.

Dock gillar jag verkligen inte hur djur behandlas i inom cirkusvärlden, särskilt inte elefanter och andra större djur. Att ha med hundar ser jag inte som mer problematiskt än att ha hund som husdjur i vanliga fall. Självklart förutsatt att de behandlas bra. Sjölejon och liknande tycker jag inte hör hemma på cirkus.

Nycirkus är det absolut bästa, då uppträder enbart människor. Cirque du Soleil är det mest fantastiska men svenska Cirkus Cirkör är även dem väldigt bra. Så varför skriver jag helt plötsligt om cirkus? Jo, jag känner mig inspirerad av det och tänker börja jobba med lite digitala konstprojekt inriktade på cirkus.

Förresten, jag har faktiskt jobbat på cirkus själv. Visserligen inte på en kringresande sådan utan på Cirkus Brage på Skansen. Det var ett gäng år sedan nu men det är ett av mina absoluta favoritjobb genom tiderna. Jag började som "medhjälpare" dvs plockade fram och tillbaka utrustning mellan nummren innan jag avancerade till hästrumpa. Karriären gick spikrakt uppåt till clown och slutligen akrobat, hehe. Jag uppträdde tillsammans med syrran en säsong och tänkte visa en gammal bild på det!Jag underst och syrran uppe på en föreställning 2005. Nästa bild kommer från en träning...Inspiration som sagt!

Header till tyras.se

Tyra skrev på sin blogg att hon ville ha en ny header och eftersom det ändå är min hobby denna vecka slängde jag ihop en. Hon efterfrågade en stilren blogg och jag tycker min lever upp grymt till kraven och är färgkordinerad med resten av bloggen. Det är onekligen enklast att göra stiliga headers när man har ordentliga bilder att arbeta med, men, mest kreativt blir det när jag jobbar fritt utan regler- som med Jennys.

Här är den i miniformat:
Bilddagbok: Årsresumé 2009- Januari

Nu kör vi på med en årsresumé för 2009. Jag har delat upp den månadsvis så blir det mer spännande?

Hur som helst. Det var en gång en backpacker som hette Wilda. Hon hade lämnat Sverige redan i oktober 2008 men om dett förtäljer inte sagan. Dessutom reste hon mellan januari- maj år 2008 också...

Till saken.Från Thailand flög vi över till den indiska staden Bangalore med tanken på att utforska södra och mellersta Indien till en början. Förra resan började vi i New Dehli. Efter ett par dagar i Bangalore tog vi tåget mot Hampi.Resan var lång, tåget var trångt... ja, ni fattar. Jag var seg när vi kom fram och vi kraschade på taket till Goan Corner. Det kostade bara ca 7 kronor för en säng med myggnät på taket. Vackert månljus på natten vill jag lova.Landskapet i Hampi är ett av de mest spektakulära jag sett på mina resor faktiskt. Helt underbart!Vi testade bouldering- alltså klättring utan säkerhetslinor och selar. Man klättrar inte så högt utan snarare horisontellt även om vi besteg en klippa på ca 6 meter.

Januari fortsatte med luffning genom mellersta Indien. Vi jobbade och sakta norrut mot ... ja, det får ni se imorgon!

Müsli med en thailänsk touch

Och då menar jag inte att jag skivat papaya på maten utan att cermonierna från Wat Chediluang fortsätter än idag. Wat, förresten, betyder tempel, bara så att alla hänger med. Sorgligt nog är det en munk som enligt uppgift (ej verifierad...) blev 113 år. Det är hans begravningscermoni vi lyssnar till. Jag undrar hur många dagar den kommer fortsätta?

Skillnaden mot svenska cermonier är dock enorm. Musiken är sorgsen men innehåller så mycket mer hopp och glädje av kristna psalmer. Det är min uppfattning i alla fall.

När vi ätit klart, och slösurfat klart hehe, ska vi gå till ett café och plugga. Tror vi tar ett utan wifi... nu måste det plugg fokuseras! Desstuom håller jag på med ett gäng artsy fartsy projekt, haha. Okej, konstprojekt då och man ska uttrycka sig fint. Och det är några fler som blev sugna på headers. Vi gör så här, den som är sugen på en gratis header mailar wilda.blogg@hotmail.com så blir det en kölista/ jag väljer vilka som ser roligast ut att göra. Detta för att de hittils är gratis. Vid beställningsjobb mot betalning däremot gör jag precis vad som helst... men jag håller det på hobbynivå ett tag till tror jag, så passa på! hehe

Kanske ska ta och lägga upp årsresumén i månadsbitar egentligen. Som bilddagböcker. Ni har väl sett den kategorin?

=)

Mycket

Jag lyckades inte välja ut bilder till årsresumén. Skit. Det tar sådan tid att gå igenom allt! Sedan måste jag tentaplugga också. 20 sidor ska in på söndag... men jag har bara en fråga kvar! Vi var förresten och käkade middag på Bunny Restaurant. Vilket namn alltså. Inredningen är minst sagt märkligt, bara massa vintage coca cola prylar på övervåningen. Kärlek till Amerika. Ja, inte från mig då. Jag får se till att plåta lite där...

Appropå plåta. Jag vill verkligen ta mer porträttbilder/ personbilder när jag kommer hem igen. Frågan är bara vem jag kan fota förutom systeryster och en kompis jag redan kollat med. Hur freaky är det att fråga om någon bloggläsare vill ställa upp? Jag är uppenbarligen ingen äckelgubbe och om det blir nått vill jag plåta i Stockholm, utomhus och på allmän plats. Skulle gärna hitta någon som vågar ta ut svängarna lite gällande kläder, make- up och så vidare. Om någon känner sig sugen kan ni väl kommentera? Det skulle ändå inte blir förrän i maj när jag kommer hem men det vore kul och känna av intresset. Jag fotar med en Nikon D 90 förresten för er som inte läst bloggen så länge!

Oh well.

Klockan är 23:32 och det är dags att sluta fippla runt... men, jag har ju fått låna Karin Olofssons ben, och vill verkligen komma igång med det projektet!

Header till jennysmodemix.se

Jag vill bara passa på att visa headern jag gjorde åt jennysmodemix.se. Det var kul att göra den och härligt att hon blev nöjd!

Kanske hinner jag göra någon mer mellan tentaplugget och de andra projekten jag jobbar på, den som är sugen kommenterar! Jag väljer sen vem jag vill göra en header till då de är gratis (än så länge!).


Plugg och photoshop på Villa Duang Champa

Vi har flyttat på oss från Sabuy och satt och på mysiga Villa Duang Champa. Här är det tyst, lugnt och nästan aldrig något folk konstigt nog. Lite bilar hör man såklart men inget irriterande prat eller musik. Internet är gratis och kaffe lattén god. Maten är desvärre ingen höjdare och rätt dyr (ca 100 bath/ rätt för thai mer för västerländskt). Kanske får testa det västerländska också nån gång. Idag åt vi inte här men jag har testat innan jul.

Dessutom har jag fixat klart en header till en tjej som blev supernöjd. Får se hur det blir när hon slängt upp den!

Här kommer några bilder på Villa Duang Champa. Huset är grymt fint förresten och det är ett hotell med. Eller jag skulle vilja kalla med pensionat, hehe.
Årsresumé på G

Bättre sent än aldrig inte sant? Håller på att försöker välja ut bilder som ska få representera året men det tar sån tid!

Kan avslöja (eller påminna om) att år 2009 bland annat innehöll: Indien, Bouldering, brinnande lik, Nepal, vilda noshörningar, barnbajs, drömjobbet, ny kamera, intervjuer med bl.a Dead By April, Mustasch, Alice in Videoland, vargvalpar, nya vänner, plugg, Thailand, lägenhet i Bangkok, Chiang Mai, Burma och familjen!

Kommer komma upp under dagen! Och förresten, hej alla nya besökare som hittat hit! Ni vet att det smidigaste är Bloglovin va? Klicka på ikonen till vänster i menyn!

Mulen men mysig morgon

Idag är det lika mulet som igår men jag vet att det kommer ha klarnat upp till lunch. Därför passar jag på att njuta extra av molnigheten! Märkligt va? När man bott i solen och värmen ett tag börjar man längta efter rugggiga mornar inomhus hemma med DN och en stor kopp té. Té har jag faktiskt, tack mamma! Hur underbart som helst att få flera paket med té och dessutom müsli. Tack vare det har jag en supermysig morgon och sitter inne på rummet med dörren öppen och spanar ut. Som tur är finns en vattenkokare, muggar och allt här men jag funderar på att köpa en tekanna på söndagsmarknaden om jag hittar en billig. En pluggdag inleds ju bara så mycket bättre med en mysig frukost- och man tröttnar ju lite på café-frulle, hehe.

Shoppingtips Bangkok

Hur mycket roligare blir inte badrummet med dessa? Sorry för bildkvalitén, lilla kameran utan display...Tandborsthållarna kostar 20 baht (ca 4, 50 kr) styck och säljs längs vägen utanför Central World och ned mot Pantip Plaza. De hålls uppe med två sugproppar på baksidan. Perfekt, billig present från Bangkok. Dessutom finns de i en mängd olika utföranden och färger!

Studieplats- så här ser min ut!

Som distansstudent drar man nytta av att universitetet man läser vid låter en ha en flexibel livsstil. I min tur får jag lov att vara flexibel med min studieplats. När jag inte sitter på något café sitter jag på vårt guesthouse Sabuy. Just nu utanför vårt rum på övervåningen med utsikt mot Wat Chediluang. Inte helt fel även om arbetspositionen inte är så ergonomisk i längden...

Det pågår även någon form av cermoni i templet så jag har livesändning med mantran (?) på thai och diverse buddistisk religiös musik!

Att hitta studiemotivation tycker jag absolut har att göra med vilken plats du sitter och pluggar på. Allra helst sitter jag vid ett högt bord, tänk barbord fast störra (både bredd och djup) med en hög stol till. Det ska också finnas fotstöd på stolen eller bordet. Tur att jag har ett sånt bord... i Sverige... haha.


Fotat med lilla kameran...

Hur ser din studieplats ut?

Drottninglandet

Om det är något jag önskar jag inte missat när jag var hemma mellan förra resan och denna så är det Drottninglandet. Fotograf Elin Berge fotade under 2008 thailändska kvinnor i norra Sverige som flyttat dit för att leva med svenska män. De bor i "Drottninglandet" som området mellan Villhelmina, Dorotea och Fredrika kallas. Tom Kha Gai, kycklingsoppa med kokosmjölk, är i princip en nationalrätt i Sverige, namn som Lisa är inte längre vanligast i blåbärsskogarna och glesbygden konverterar till buddhism

Jag hade gärna velat se utställningen på Hasselblad Center i Göteborg i våras. Beskriver bilderna fenomenet djupare? Många thailändskor flyttar till Sverige för att kunna tjäna mer pengar för att försörja sin familj som ofta kommer från fattiga delar i nordöstra Thailand enligt Berge. Drottninglandet som fotobok kan köpas här.

Kärlek eller ekonomi? Eller en kombination? Frågan är svårt och svaren kluvna. Framförallt är frågan väldigt aktuell särskilt nu när jag studerar migration. Men, något som bland annat konstateras i SIDA- rapporten Migranter på den internationella arbetsmarknaden: Globaliseringens förbisedda hjältar av Bhargavi Ramamurthy är att remitteringar (pengaförsändelser) från immigranter som jobbar i utvecklade länder är av stor betydelse för utvecklingen på lokal nivå inom ett hushåll i ursprungslandet.

Jag har skrivit klart en fråga till hemtentan där jag reflekterar över artiklarna  ”The Structuring of Feeling in Ghanaian Transnational Families” av Cati Coe, Consuming the transnational family: Indonesian migrant domestic workers to Saudi Arabia” av Rachel Silvey samt Living Transnationally: Somali Diasporic Women in Cairo av Mulki Al-Sharmani. 

I min reflektion har jag berört effekter som påverkar det transnationella hushållet och dess medlemmar, från samhällets syn på emigrering och problemen som uppstår vid integration vidare till hur främst kvinnor aktivt strävar mot att förbättra sin familj situation. Jag har diskuterat kring och ifrågasatt de traditionella könsrollerna som återfinns i dagens samhälle och påvisat hur kvinnor vinner på att delta i lönearbetet. Dessutom har jag reflekterat över de emotionella effekter som drabbar medlemmar i transnationella hushåll och om huruvida emigrering verkligen är nödvändigt. Slutligen har jag reflekterat över skillnaderna i barnuppfostring i Ghana jämfört med västländer.

Nästa steg blir att dyka djupare i Migranter på den internationella arbetsmarknaden: Globaliseringens förbisedda hjältar av Bhargavi Ramamurthy.Foto: Jag Motiv: Bumesiska munkar nära Mandalay


Pluggdag idag

Har precis ätit en sen frulle på Archer's. Det är skönt att vara tillbaka och snacka lite skit med ägaren och personalen igen! Nu har jag svarat till några personer som var sugna på en header till sina bloggar. Men, innan jag kan börja mecka i Photoshop måste jag skriva på tentan som ska in på söndag och ska vara sisådär 20 sidor lång.

Sånt är livet som student helt enkelt. Det är sista rycket på kursen nu! Fast, sen börjar nästa direkt så ingen rast ingen ro...

Nån mer än jag som pluggar idag?

Porträttfoto: Helena

Här kommer några av bilderna jag plåtade med Helena på färjan mellan Koh Phangan och Don Sak. Ingenting var planerat, fixat eller i ordningställt men det är kanske då man har mest kul?

Foto och redigering: Wilda Nilsson
Modell: Helena Nilsson


Vem har jag plåtat?

Spontanplåtning på färjan från Koh Phangan. Men så är det ju inne att plåta lillsyrran i bloggvärlden. Lite komiskt det där att varannan 14 åring är fotograf. Tänk för ett par år sedan när bara "riktiga" fotografer hade systemkameror. Givetvis är det skillnad på bloggares utrustning och fotografers... Typ en 30 000 kr i skillnad minst. Jag hör till den "billiga" kategorin, haha.


Foto: Jag. Ej redigerad enbart nedklippt och krymt. Modell: Helena Nilsson

Visar lite mer pics senare. Nu är det middag ute i trädgården!

Header till mandyes.blogg.se

Jag har börjat slumpa fram bloggar att göra headers på kul åt. Undrar om Mandyes vill ha denna?


Tillbaka i Chiang Mai

Nu är vi tillbaka i Chiang Mai igen och det är superskönt! För att börja från början spenderade vi gårdagen med att plugga på Starbucks på Khao San. Det är bara synd att de tar 150 baht i timmen för internet, helt sjukt. Vi surfade inte med andra ord utan passade på att plugga. Vi tog en taxi till tågstationen och kom dit i god tid. Eftersom vi bokade en dag innan fanns bara platser i änden av vagnen vilket innebär att man störs lite av att folk går ut och in hela tiden. Dessutom fanns bara AC tåg... men, det gick betydligt fortare!

Imorse vid 7.30 var vi framme och åkte direkt till Sabuy Guesthouse! Äntligen hemma så att säga. Nu sitter vi på DADA Café och har ätit lunch till frukost för att vara exakt. Tyvärr är det ganska livligt här nu så plugget går sådär, hehe. Kanske får byta café sen...

Jag skriver hur som helst på en personlig reflektion kring 3 artiklar om migration. De handlar om Indonesien, Ghana och somaliska kvinnor i Kairo. Om det finns någon stad som är hetsig på riktigt är det Kairo, det är faktiskt värre än New Delhi! Bangkok är lika lugnt som typ Arvika i jämförelse.

Jag skrev förresten ut lite bilder från Sverige i Bangkok. 3 baht per bild kostar det. Det finns för 2 baht/ bild på Central World men kvalitén var kass på bilderna Chris skrev ut där. Och nej, det var inte bilderna som var dåliga. Det var mina bilder tagna med systemkameran... Nu är det i alla fall kul att ha bilder på Sverige med massa snö att visa!

Återanvänder en gammal bild, har inte kameran med mig tyvärr. Just det, fick en länk från en kommande Thailandresenär. Tack för det och hoppas ni får en fin resa!


Tips Koh Phangan: Kinesiskt tempel

Jag har tidigare berättat om och visat bilder från det kinesiska templet på Koh Phangan. Nu kommer ett mer detaljerat tipsinlägg om templet.

På Koh Phangans norra del några minuters körning från Ao Chaoklum finns det kinesiska templet. Templet byggdes efter att en kvinna år 1990 fått en uppenbarelse där den kinesiska Buddhan Jaomae Kuanim bad henne bygga ett tempel på ön. Kvinnan återvände till Bangkok för att samla in pengar och två år senare var templet färdigbyggt. Nuförtiden kommer troende ofta dit för att testa sin lycka. Templet att öppet mellan kl 08.00- 17:00.

Ta sig dit: Enklast är att hyra en egen moped (eg. lätt motorcykel) för 150 - 200 baht per dag och köra dit på egen hand. Annars går det att åka taxi, cykla eller gå (om du är hurtig!). Templet finns utprickat på de flesta gratis turistkartorna eller så kikar du in här.Ubuntu- äntligen tillbaka!

Äntligen sitter jag på Bangkoks bästa café igen! Personalen kände igen oss trots att det var länge sedan vi var här. Mycket har hänt sen dess minst sagt! Först Chiang Mai, sen Burma och sedan Koh Phangan. Kaffet smakar hur som helst lika gott fortfarande och vi har övervåningen för oss själva. Ska börja plugga snart, måste bara slösurfa lite först, haha.

Vi har även köpt tågbiljett till Chiang Mai. Imorn kl 18.00 går tåget och vi kommer fram 7:15. Blev ett snabbtåg denna gång! Jag ringde Sabuy och de var så glada att vi skulle komma tillbaka. Dessutom hade det trevliga paret vi träffade i Yangoon, och rekommenderade till Sabuy, precis bott där. Toppen! Synd bara att vi missade dem...

Hur som helst, nu ska jag skriva en sida kommentar till en annan students uppsats och sedan hugga in i tentan. Migration handlar det om och det är såklart intressant. Uppsatsen jag skrev nere på Koh Phangan handlande om migrationen bland utbildade sjuksköterskor från Filippinerna till USA och mellanöstern samt IT- arbetare från Indien och den rörlighet som förväntas inom branschen.

Familjen har åkt hem nu och borde landa på Arlanda inom några timmar! Det känns så tomt här borta och hemlängtan blev bara värre. Grymt kul att få besök var det i alla fall! Tack för att ni kom hit! Och visst var sushin kul igår?

Nu ska jag njuta klart av mitt kaffe. Det roligaste är att bilden är en gammal från i höstas men att jag sitter vid samma bord med en exakt likadan mugg. Vissa saker behöver inte förändras!


Bangkok igen

Bussresan gick fin fint och vi är på Happy House igen. Sitter och väntar på att de ska städa rummet vilket tar ca 100 år. Har hämtat grejerna vi hade på förvaring, packat om lite väskor och slösurfar nu... Sedan blir det en sväng på stan med familjen som ju åker hem ikväll tyvärr! Tänk att två veckor kunde gå så fort! Tur att de kom över, nu känns 4 -5 månaders fortsatt asienvistelse inte så långt. Särskilt inte som att de hade med sig godis, müsli och té som jag kan njuta av i Chiang Mai =)

Dennis, om du läser- en öl imorn? Jag orkar inte maila nu, hehe. Latmasken från Koh Phangan har tagit över...

Oh well. Här kommer en bild från det kinesiska templet på Koh Phangan. Väl värt ett besök förresten!


Bilddagbok: Nordöstra Koh Phangan

Här om dagen tog vi mopparna och körde till den nordöstra sidan av ön. Vägarna dit är fullkomligt fruktansvärda med hål, lera och ingen betongläggning. Fast vackert var det!Ett "vattenfall" hittade vi ute i djungeln. Fint men rätt uttorkat.

Vi följde blommorna mot det jättemysiga guesthouset Tree House. Vi kommer helt klart bo här nästa gång vi kommer till Koh Phangan.Ett par glada svampar prydde Tree House gräsmatta!


Tree House egen strand. Liten, mysig och väldigt mycket vågor när vi var där!


Är det till denna tomma stol ni där hemma längtar?


Vem vill hänga med oss här? Kolla in Tree House hemsida här.

Mot Bangkok

Dags att lämna dessa soliga breddgrader och dra sig hem mot vinterkylan. Eller? Nej inte för mig i alla fall! Även om hela bloggsverige tycks vara på hemväg inom ett par dagar från Kungariket Det Andra Sverige stannar jag såklart kvar. Fast jag lämnar de sydligaste breddgraderna idag och följer familjen till Bangkok där de spenderas semesterns sista dag imorgon. Christopher och jag hänger kvar någon dag eller två innan vi också pyser vidare. Chiang Mai blir det och det ska blir skönt att komma "hem". Hehe.

Igår var det dåligt väder men nu skiner solen igen. Ett par timmar vid vattnet hinner vi med innan bussen går. Ja, eller färja blir det först såklart. Raja Ferry och governmentbuss. Lyxigt värre med bara 24 passagerare på bussen dvs endast tre per rad inte fyra. Breda säten och kanske lugn och ro?

Nej, jag ska visa ett par bilder till tänkte jag efter det hörs vi från Bangkok! Appropå bilder så ska vi skriva ut en massa i Bangkok. Det är mycket billigare att framkalla här än i Sverige så jag passar på att skriva ut sommarbilder och annat hemifrån också. Dessutom skriver vi ut ett antal bilder i stort format, som tavlor, vilket vi även gjorde förra resan. Grymt tips således!

Och, klicka F5 ett par gånger för att se de nya små bilderna jag slängde upp längs vänsterkanten på bloggen. Ni får scrolla ned en bit också! Och vad tycks om nya headern? Om någon vill haen header kan ni säga till, jag är lite sugen på att göra en. Gratis såklart!

(En av de små bilderna, jag i franska Cassis!)


Traditionellt smink från BurmaI Burma använder väldigt många den traditionella sminkmetoden. Det är både snyggt och fungerar som ett svalkande solskydd för huden. Sminket heter Thanakha. Kanske någonting för Sveriges make- up artister att inspireras av? Om jag fick göra en fotoutställning om Burma skulle jag ta dit en sminkös som gör denna sminkning på besökarna. Det vore förresten fantastiskt att få göra en sådan utställning, med föreläsare och representanter från oppositionen. Ett projekt till hösten?

Travellife.se

Upptäckte precis att Travellife.se tipsat om min blogg först ut i sin nya tipskategori- tack! Dessutom har jag det nya året till ära lagt upp en ny header. Om ni inte ser den klicka på F5 knappen omedelbart eftersom den gamla header förmodligen sparats i din dators chache minne.

Lite korta kommentarer om vad jag pysslat med idag. Ingenting. Kort och koncist. Igår däremot åt vi middag på Peppercorn. God mat och billigt rödvin. Det blir nog inte bättre. Ska nog kila iväg och äta lunch i min ensamhet. Chris har dragit iväg till andra sidan ön där jag var i förrgår. Mor och far är också på tur med sin moppe. Var systeryster håller hus..hum.. vem vet?

Snart är det vardag igen hur som helst. Familjen åker hem den 9e januari så vi lämnar Koh Phangan imorgon kväll. En sista dag i Bangkok avrundar deras resa. Vi ska nog kila upp till Sirocco (en takbar på 64:e våningen) och kanske shoppa lite? Vi hinner nog med en promenad i Lumphini också. Väl där ska jag passa på att titta in på Probike.

Hare! (och kanin...)Öppet brev till Fredrik Reinfeldt

Jag tycker att Sverige måste ta en aktivare roll för Burmas sak. Vi kan inte låta förtrycket fortsätta. Vi måste agera. Som en del i detta föreslår jag att så många som möjligt skriver ett brev eller mail till Sveriges statsminister. Har du också varit i Burma och fått höra historier direkt från lokalbefolkningen- sprid även dessa vidare! 

Tillsammans kan vi påverka makthavarna att agera! Gör som jag och börja med att skriva ett brev.

För att maila till Fredrik Reinfeldt klicka på denna länk och klistra in ditt brev!


Öppet brev till Fredrik Reinfeldt


God dag,


Fredrik, jag skriver till dig med en vädjan om ett ökat engagemang för Burmas sak. Aung San Suu Kyi och ett stort antal andra politiska fångar sitter just nu fängslade i Burma på osakliga grunder. Vi i Sverige måste agera, särskilt som ordförandeland i EU. Sverige måste ta ställning och aktivt driva denna fråga. I år kommer det hållas val i Burma vilket gör att Sveriges insats måste ske nu. Burmas befolkning behöver Aung San Suu Kyi.


Jag vill även passa på att dela med mig av några berättelser som delgivits mig av burmeser jag hade glädjen att möta strax innan jul då jag reste till Burma. En man, vars namn eller vistelseort jag av säkerhetsskäl inte vill skriva i ett öppet brev, berättade om när hans son skulle födas. En lycklig händelse enligt svenska mått mätt. Mannens fru hade precis anlänt till sjukhuset för att föda när läkarna ber om en muta för att hjälpa henne. Mannen tvingas sälja sitt guldhalsband för att ha råd att muta läkaren.


En annan person berättade att han deltagit vid demonstrationerna 1988. Han såg då två personer, den ena en gravid kvinna, skjutas till döds på öppen gata. I Thailand träffade jag en burmesisk man som arbetade i en liten affär i Bangkok. Han berättade om cyklonen Nargis och hur befolkningen lidit i onödan på grund av juntas agerande. Material, som till exempel filtar, skulle levereras till de överlevande men istället beslagtogs dessa och såldes på svarta marknaden. Mannen jag mötte tog då tillsammans med några vänner ett eget initiativ för att hjälpa de överlevande. Med risk för sitt eget liv körde han själv utrustning till drabbade områden. Pengarna till detta var hans egna.


Detta är bara några av de öden människorna i Burma lever genom. Sverige måste agera och det omedelbart!


Fredrik, tack för att du tagit dig tid att läsa detta brev. Återigen, vi måste agera.


Med vänlig hälsning,

Wilda Nilsson


Vi överger inte Burma- eller hur Fredrik?


Bilddagbok: Bagan (Burma)


I Bagan står tiden stilla. Nästan. Om du hyr en cykel och sticker längre bort än de mest populära templen kan du njuta av stillheten utan försäljare och andra turister. Getter, kor och några herdar är alla som gör dig sällskap. Vid besöket var noga med att inte bo på hotell som ägs av regimen! I Nyang U ett par kilometer från de största templen finns många bra privata alternativ!Vackra detaljer på Shwezigon Paya i Nyang U. Denna paya är otroligt vacker och inte lika välbesökt som Shwedagon i Yangoon. Helt klart min favorit.

En av ingångarna till Shwezigon Paya i Nyang U, själva payan ser ni i bakgrunden.

Befria Burma från förtrycket- Besök Burmakommitténs hemsida här!

Shiva Moon ikvall!

Ikvall ska vi pa ett rave i djungeln vid Bantai. Shiva Moon heter det och jag har inte varit dar tidigare. Daremot kollade jag in festplatsen idag och det ser minst sagt lovande ut! Jag o far drog ut pa en moppetur idag till andra sidan on. Det tog ca 100 ar att kora dit och vagen var fruktansvard men men. Tree House heter guesthouset jag ville kolla in och det var GRYMT. Maste bo dar nasta gang jag kommer hit!

Vi far horas imorn istallet, internet vagrar att funka pa min dator och vi ska dricka ol och sen ga o ata!

Ciao!

Bilddagbok: BurmaPå en bro över en liten flod i samhället Hsipaw i östra Burma. Vi hyrde cyklar över dagen och besökte bland annat ett vackert vattenfall. I floden nedanför bron tvättar pojkarnas mammor kläder.Samma dags cykeltur tog oss till "Little Bagan" där en pojke också cyklade- så gott det gick på den stora cykeln!


På väg mot vattenfallet vid Hsipaw promenerade vi förbi några mycket enkla bostäder.

Vattnet forsar fritt i Hsipaws vattenfall. Det är väl ungefär det enda som är fritt i Burma idag. Förtrycket juntan utövar mot befolkningen är ofattbart. Dessutom är det val i år något som möjligen triggar nya demonstrationer och som sannolikt inte kommer förändra situationen i Burma. Aung San Suu Kyi sitter fortfarande i husarrest trots att hon borde släppas fri för att kunna leda sitt parti mot en seger!

Burma behöver din hjälp! Börja med att klicka in här!


Dykning på Sail Rock

Idag har vi varit ute och dykt på Sail Rock, jag pappa och Christopher. Vi dök med dykfirman Sail Rock Divers som jag inte riktigt kan rekommendera tyvärr. Först hade de meddelat att upphämtningstiden var 07:15 men vid 07:30 hade de inte dykt upp så vi fick ringa. Då sa dem att tiden de sagt visst var 07:30. Hur som helst det är ju Thailand tänkte vi och hoppade in i bilen. Den brittiska (?) tjejen som körde var en fartdåre av rang vilket var rätt obehagligt. Hon missade att plocka upp en snubbe så vi fick vända. Alla på dykcentret var nere i stresskonen men lyckades slänga till oss lite utrustning i långt ifrån nytt skick. Chris fick ett möggligt cyklop som han iofs bytte i smyg.

Båten var dock en speed boat och inte en gammal fiskebåt vilket gjorde att vi kom fram till Sail Rock på 20 minuter. Dock innebar den färden också en vänding eftersom en instruktör tappade ned en simfena i vattnet. Som tur var hann den inte sjunka...

Vår divemaster kallades "Russia" och var helt okej även om engelskakunskaperna gjorde hans breefing lite oklar. Själva dyket var ballt! På ena sidan klippformationen var sikten i klass med mälaren medan det på den andra sidan var väldigt klart. Färglada koraller, mångder med anemoner och en gigantiskt stim med stora gulfenade barracudor gjorde oss sällskap. Enormt mycket andra fiskar såg vi också.

Ytintervallet sög rätt hårt i den lilla båten. Vågorna slåg in från oberäkneliga håll och jag och Chris mådde risigt. Det slutade med att vi väntade i vattnet istället. Hett tips det där- om du är sjösjuk på en båt hoppa i vattnet. Då följer man med havets rörelser bättre! Om man dessutom dyker (med tuber) slipper man sjösjuka helt. Andra dyket var inte fullt så vackert men kul ändå.På eftermiddagen tog vi en tur till stranden Ao Chao Prao som vi tidigare bott vid. På väg hem efter ett besök på 7eleven regnade det rejält för första gången här på ön (jämfört med förra året när det regnade varje dag typ) och vi var dyblöta när vi kom tillbaka.Jag längtar lite till den 5e januari då det är Shiva Moon fest i jungeln vid Baan Tai. Ett mer "äkta" rave än Full Moon blir skoj! Synd att vi missade Moon Set partyt på Pirates Bar igår eftersom vi skulle upp och dyka imorse. Eller tur kanske- annars hade jag bara mått för illa på båten!

First AIDS then what?Fruktansvärt roligt och inte alls PK. Haha.

Gott nytt år!

Eller god fortsättning då? Jag är lite sent ute kanske. Jag har helt enkelt inte tagit mig tid att blogga eftersom det är mycket skönare att läsa en bok i hängmattan, åka på utflykt med moppen, bada... och ja, när jag väl sitter vid datorn måste jag plugga! Vi är hur som helst kvar på Koh Phangan fortfarande och kommer nog vara här minst till den 7e eller 8e januari. Sedan stannar vi till i Bangkok innan vi drar norr ut igen!

Nyårsafton spenderades på Full Moon och det var riktigt bra drag. Vi stötte av en slump ihop med Justin och Steve som vi träffade påväg ned hit. De bor på Samui men kom över med båt.

Igår var vi och bastade. Låter det inte lockande i värmen? Det är det! Varm ångbastu och en "dusch" i tunnan utanför gör att man känner sig otroligt fräsch. Superskönt. Särskilt skönt är det att ta med en lime eller två och smörja in sig med i bastun.

Annnars känns det som om vi mestadels ägnat oss åt att äta! Nej, tillbaka till plugget! Ska visa lite bilder sen!

bloglovin