10:46

Mors, idag har vi tagit lite sovmorgon. Chris har stuckit till posten för att skicka lite bilder hans skrev ut. Sedan ska vi pka till Carrefour! Ska köpa frukostgrejer och lite mat att laga själva tror jag. Blir mysigt.

Igår blev sjukt kul förresten. Frank, en gubbe från England som bott i Aussie bland annat, drog med oss till en couchsurfing-träff. Couchsurfing är det billigaste sättet att resa på och går ut på att du kraschar på någonannans soffa istället för att betala för hotell/ vandrarhem. Du hittar dem som håller på med detta genom nätverket http://www.couchsurfing.org/ . Bli medlem, säg till om du kan tänka dig ha någon övernattare hemma och leta upp någon som vill ta emot dig. Du kan göra inställningar för att berätta om du tex bara vill att tjejer ska sova hos dig men du behöver heller inte ta emot någon. Grymt sätt att träffa nya vänner från hela världen, öva språk och byta erfarenheter.

Hur som helst blev vi via Frank inbjudna till en liten träff. Hassan, från Frankrike, ville äta middag med någon. Han couchsurfar här i Chiang Mai. Damien tipsade om sin restaurang "Eat here and you will never die" och fler hakade på. Scysst mat för ca 40 baht, ett par öl och en galet brokigt sällskap. Först vi, en engelsk/ausse man på 63 år, en galen kvinna på 50 från Litauen som hade samma accent som Borat, en brutalt överviktig australiensk tant med kryckor, franska Hassan och amerikanska Damien plus hans tjej som han driver restaurangen med. Oh my.

Ett exempel från konversationen som delvis ökar uppfattningen om att östeuropas innvånare kanske inte rest så mycket. Kvinnan från Litauen berättade om förut, när hon reste till London för första gången. Då, minsann, poserade hon vid ett känt turistmål- med två mörkhyade personer. Detta var något man på den tiden inte sett mycket av i Litauen.

På den tiden undrar jag? Måste vart ca 20 år sedan. Nope... det var 3 år sedan. Shit. Och allt detta levererat på samma sätt som Borat.

Hade inte kameran med dock... men när vi kom tillbaka möttes vi av ett par kompisar i trädgården som bjöd in oss till en utflykt idag. Vi ska åka motorcykel/ moppe till en vacker sjö nedanför bergen. Vi drar vid 14 ungefär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0